HÍRDETÉS

Meggyes minifelfújt

10-12 hónapos 60perc Közepes

Hozzávalók:

Hozzávalók négy személynek:
  • 30 dkg magozott, lecsepegtetett meggy,
  • 2 evőkanál vaníliás pudingpor,
  • kis kávéskanálnyi vaníliavelő,
  • 10 dkg teljeskiőrlésű liszt,
  • egy csipetnyi só,
  • 3 közepes tojás,
  • 1 dl tej,
  • 2 dl natúr joghurt,
  • 4 evőkanál cukor,
  • vaj a formák kikenéséhez

Elkészítés:

felfújt meggy meggyes meggyes felfújt recept

A francia eredetű clafoutis nagyon hasonlít a kevert sütikre, vagy arra, ha egyszerűen nyakon öntjük a gyümölcsöket egy kis felturbózott palacsinta tésztával. Természetesen más gyümölccsel is finom, például érett cseresznyével, eperrel, barackkal vagy szilvával. Tehát: kend ki alaposan vajjal a porcelán vagy kerámia felfújt formákat, majd keverd össze habverővel a tészta hozzávalóit, a három tojást, a tejet, a joghurtot, a vaníliás pudingport, a cukrot, a vaníliavelőt, egy csipetnyi sót és a lisztet. Adagold a formákba a tésztát, majd óvatosan csúsztasd bele a meggy szemeket. Tedd 180 fokosra melegített sütőbe, és süsd légkeveréssel körülbelül 25-30 percig. Úgy időzítsd a készítést és a sütést, hogy még langyosan tudd tálalni, mert kihűlve már nem az igazi.

Következő bejegyzés
  • x

    A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.