Hozzávalók:
Hozzávalók négy személynek:- 30 dkg magozott, lecsepegtetett meggy,
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor,
- kis kávéskanálnyi vaníliavelő,
- 10 dkg teljeskiőrlésű liszt,
- egy csipetnyi só,
- 3 közepes tojás,
- 1 dl tej,
- 2 dl natúr joghurt,
- 4 evőkanál cukor,
- vaj a formák kikenéséhez
Elkészítés:
A francia eredetű clafoutis nagyon hasonlít a kevert sütikre, vagy arra, ha egyszerűen nyakon öntjük a gyümölcsöket egy kis felturbózott palacsinta tésztával. Természetesen más gyümölccsel is finom, például érett cseresznyével, eperrel, barackkal vagy szilvával. Tehát: kend ki alaposan vajjal a porcelán vagy kerámia felfújt formákat, majd keverd össze habverővel a tészta hozzávalóit, a három tojást, a tejet, a joghurtot, a vaníliás pudingport, a cukrot, a vaníliavelőt, egy csipetnyi sót és a lisztet. Adagold a formákba a tésztát, majd óvatosan csúsztasd bele a meggy szemeket. Tedd 180 fokosra melegített sütőbe, és süsd légkeveréssel körülbelül 25-30 percig. Úgy időzítsd a készítést és a sütést, hogy még langyosan tudd tálalni, mert kihűlve már nem az igazi.