Hozzávalók:
Hozzávalók négy személynek- 80 dkg lazacfilé,
- 1 kg leveles spenót,
- két gerezd fokhagyma, citrom,
- 10 dkg vaj,
- 4 dl natúr joghurt,
- egy csokor snidling,
- egy csokor petrezselyem
Elkészítés:
Mosd meg alaposan a spenótot, és csepegtesd le, hogy teljesen szárazak legyenek már a levelek, mire sütni kezded. A vajdarab felét a spenót sütéséhez használd fel. Forgasd át a forró vajban a leveleket, hogy összeessenek, de ne veszítsék el élénk zöld színüket. Sózd meg, szórj rá egy kis frissen őrölt borsot és fél kávéskanálnyi őrölt római köményt, valamint két gerezd péppé zúzott fokhagymát. Forgasd át alaposan, és két három perc sütés után zárd le, már tálalásra kész! A baba számára egy kis burgonyával vagy rizzsel turmixolhatod össze a fokhagymás spenót leveleket. Közben süsd át a maradék 5 deka vajon a négy szeletre osztott lazacot, amelyet sütés előtt megsóztál és megborsoztál. A joghurtot keverd össze apróra vágott snidlinggel és petrezselyemmel. A lazacot spenótágyon tálald, kanalazz rá egy kis zöldfűszeres joghurtot, és csepegtess rá frissen facsart citromlevet. A sült lazacból kisebb, biztosan szálkamentes darabokat egészben is adhatsz a nyolc-tíz hónapos babának, mert fogak nélkül is könnyen szétcsócsálható.