Hozzávalók:
- két bögrényi, legalább nyolc órára friss vízbe áztatott, majd lecsepegtetett mandula,
- négy evőkanál sörélesztő pehely (bioboltokban kapható),
- négy evőkanál olívaolaj,
- egy kis csokor friss korianderzöld vagy petrezselyem,
- kis kávéskanálnyi só
Elkészítés:
Miért jó és hogyan készül?
Egyhangúak és nem is túlságosan egészségesek a bolti felvágottak, amelyek nap mint nap a reggelire, tízóraira, uzsonnára és vacsorára is fogyasztott szendvicsekre kerülnek. Rengeteg adalékanyagot, ízfokozót, sót és zsírt tartalmaznak, miközben hasznos tápanyagtartalmuk meglehetősen alacsony. A tápláló, ám ennek ellenére a karcsúsodást is segítő növényi pástétomok fantasztikus ízekkel lepik meg a család apraját-nagyját. A hozzávalókat egyszerűen aprítógépbe teszed, pépesre aprítod, összekevered, és kész! Szendvicsre, pirítósra, falatkákra kenheted, vagy kínálhatod nyers zöldséghasábokhoz mártogatósnak.
Hűtőben három-négy napig állnak el.