HÍRDETÉS

Fokhagymás, sütőtökös lepénykék

12 hónap + 30perc Könnyű

Hozzávalók:

  • kb. 30 dkg, sütőben előre megsütött sütőtök héj nélkül,
  • két tojás,
  • 10 dkg darált mandula,
  • három evőkanál teljes kiőrlésű liszt,
  • egy gerezd fokhagyma,
  • víz vagy tej,
  • egy evőkanál étolaj,
  • ízlés szerint kapor, petrezselyem vagy friss koriander levél

Elkészítés:

fokhagymás hozzátáplálás lepényke muffin recept sütőtök

Keverd össze a pépesített sütőtököt a tojásokkal, a darált mandulával, a péppé zúzott fokhagymával, az apróra vágott zöldfűszerrel, az étolajjal és a liszttel. Önts bele annyi folyadékot (víz vagy tej), hogy galuskatészta sűrűségű masszát kapj. Kenj be vékonyan olajjal egy serpenyőt, forrósítsd fel, majd evőkanállal adagolva süsd meg a kis lepénykéket. Nagyon jól illik hozzá a friss zöldsaláta joghurtos, citromos öntettel. A kicsik imádják kézben fogva enni, akkor is boldogulnak vele, ha még nincs sok foguk.


Egyéves kortól adható.

Következő bejegyzés
  • x

    A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.