Hozzávalók:
- kb. 30 dkg, sütőben előre megsütött sütőtök héj nélkül,
- két tojás,
- 10 dkg darált mandula,
- három evőkanál teljes kiőrlésű liszt,
- egy gerezd fokhagyma,
- víz vagy tej,
- egy evőkanál étolaj,
- ízlés szerint kapor, petrezselyem vagy friss koriander levél
Elkészítés:
Keverd össze a pépesített sütőtököt a tojásokkal, a darált mandulával, a péppé zúzott fokhagymával, az apróra vágott zöldfűszerrel, az étolajjal és a liszttel. Önts bele annyi folyadékot (víz vagy tej), hogy galuskatészta sűrűségű masszát kapj. Kenj be vékonyan olajjal egy serpenyőt, forrósítsd fel, majd evőkanállal adagolva süsd meg a kis lepénykéket. Nagyon jól illik hozzá a friss zöldsaláta joghurtos, citromos öntettel. A kicsik imádják kézben fogva enni, akkor is boldogulnak vele, ha még nincs sok foguk.
Egyéves kortól adható.