Finom főzelék

7-8 hónapos 45perc Könnyű

Hozzávalók:

  • 100 dkg Zöldborsó
  • 2 evőkanál Karalábé
  • 3 ízlés szerint Karotta vagy sárgarépa
  • 1 csipet Vaj vagy olaj
  • 2 evőkanál Liszt
  • 1 csipet Só
  • 1 csipet Petrezselyem

Elkészítés:

borsó finom főzelék főzelék hozzátáplálás répa

A lehámozott és megmosott zöldségeket kis kockákra vágjuk. A zöldborsót kifejtjük, és vajon vagy olajos kissé megpároljuk. Mikor félig puha, hozzáadjuk a karalábét vagy a karottát, ízlés szerint kissé megsózzuk, és vízzel vagy a lével, amelyben a borsó főtt, felengedjük. Lassú tűzön puhára pároljuk. Meghintjük liszttel, elkeverjük, majd annyi levet vagy vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ízlés szerint megcukrozzuk vagy mézet öntünk rá, és felforraljuk. A kész főzelék tetjére apróra vágott zöldpetrezselymet hintünk, ízlés szerint.

Következő bejegyzés
  • x

    A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.