Hozzávalók:
- 100 dkg Zöldborsó
- 2 evőkanál Karalábé
- 3 ízlés szerint Karotta vagy sárgarépa
- 1 csipet Vaj vagy olaj
- 2 evőkanál Liszt
- 1 csipet Só
- 1 csipet Petrezselyem
Elkészítés:
A lehámozott és megmosott zöldségeket kis kockákra vágjuk. A zöldborsót kifejtjük, és vajon vagy olajos kissé megpároljuk. Mikor félig puha, hozzáadjuk a karalábét vagy a karottát, ízlés szerint kissé megsózzuk, és vízzel vagy a lével, amelyben a borsó főtt, felengedjük. Lassú tűzön puhára pároljuk. Meghintjük liszttel, elkeverjük, majd annyi levet vagy vizet öntünk rá, hogy ellepje. Ízlés szerint megcukrozzuk vagy mézet öntünk rá, és felforraljuk. A kész főzelék tetjére apróra vágott zöldpetrezselymet hintünk, ízlés szerint.