HÍRDETÉS

Fasírtok szószokkal

7-8 hónapos 45perc Közepes

Hozzávalók:

  • Hús
  • Zöldségek
  • Fűszerek
  • Tojás
  • Zabpehely

Elkészítés:

fasírt Hús húsgolyó mártogatós recept zöldségek

Ha húsos ételt szeretnél adni a kicsinek, egy könnyű zöldséges fasírt remek választás. Az a legjobb, ha az egészen finomra darált csirkemellfilével kezditek – aprítógépben kisebb adag húsokat gyorsan egészen finom állagúra apríthatsz. Keverd össze a húst hagymával, fokhagymával, friss zöldfűszerekkel és egy tojással valamint keverj hozzá tetszés szerint aprított cukkinit, répát, sütőtököt – körülbelül a hús felének megfelelő mennyiségben. Ezután hempergesd morzsába, helyezd sütőpapírra és süsd ki 200 Celsius fokon.

Tojásmentesen is elkészítheted, ha a hús-zöldség masszát zabpehellyel keverd össze. Az önálló evéssel ismerkedő kicsik nagyon szeretik, ha pici tálkákba mártogatóst is kapnak hozzá, például paradicsomszószt vagy zöldfűszeres joghurtot. Lehetséges, hogy kanalas bébiétel formájában nem szereti a répát, brokkolit, de fasírtba sütve, önállóan szívesen megeszi!

Következő bejegyzés
  • x

    A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.