HÍRDETÉS

Édesburgonya hasábok paradicsomszósszal

10-12 hónapos 30perc Könnyű

Hozzávalók:

  • tetszés szerinti mennyiségű édesburgonya, de legalább személyenként két közepes méretű,
  • valamint étkezési keményítő,
  • só,
  • fokhagyma granulátum,
  • pirospaprika,
  • őrölt rozmaring és
  • oregáno

Elkészítés:

édesburgonya hozzátáplálás ht ketchup krumpli

Súrold le alaposan az édesburgonyát, majd szeleteld hosszában kisujjnyi vastag szeletekre, a szeleteket pedig vágd hosszú, kisujjnyi vastag hasábokra. Áztasd a hasábokat egy órára vízbe, majd terítsd ki száraz konyharuhára és csepegtesd le alaposan, szárítgasd meg egy másik konyharuhával vagy konyhapapírral. Keverd össze egy nagyobb tálban az étkezési keményítőt és a fűszereket, majd szórd bele az édesburgonya hasábokat, és forgasd át alaposan, hogy a hasábok mindegyik oldalára jusson. Bélelj ki egy vagy szükség esetén két nagyobb tepsit sütőpapírral, oszlasd el rajta a hasábokat, és süsd ropogósra 180 fokos sütőben. Ketchup helyett kínálj hozzá valódi paradicsom szószt, ilyen lehet például a következő: egy hámozott paradicsom konzerv tartalmát turmixold össze egy kis fej hagymával, egy kávéskanál mézzel és egy kiskanál sóval.

Következő bejegyzés
  • x

    A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.