Hozzávalók:
- tetszés szerinti mennyiségű édesburgonya, de legalább személyenként két közepes méretű,
- valamint étkezési keményítő,
- só,
- fokhagyma granulátum,
- pirospaprika,
- őrölt rozmaring és
- oregáno
Elkészítés:
Súrold le alaposan az édesburgonyát, majd szeleteld hosszában kisujjnyi vastag szeletekre, a szeleteket pedig vágd hosszú, kisujjnyi vastag hasábokra. Áztasd a hasábokat egy órára vízbe, majd terítsd ki száraz konyharuhára és csepegtesd le alaposan, szárítgasd meg egy másik konyharuhával vagy konyhapapírral. Keverd össze egy nagyobb tálban az étkezési keményítőt és a fűszereket, majd szórd bele az édesburgonya hasábokat, és forgasd át alaposan, hogy a hasábok mindegyik oldalára jusson. Bélelj ki egy vagy szükség esetén két nagyobb tepsit sütőpapírral, oszlasd el rajta a hasábokat, és süsd ropogósra 180 fokos sütőben. Ketchup helyett kínálj hozzá valódi paradicsom szószt, ilyen lehet például a következő: egy hámozott paradicsom konzerv tartalmát turmixold össze egy kis fej hagymával, egy kávéskanál mézzel és egy kiskanál sóval.