Csirkés rizottó

9-10 hónapos 60perc Közepes

Hozzávalók:

Hozzávalók négy személynek:
  • egy három decis bögrényi rizottó rizs,
  • 40 dkg csirkemellfilé,
  • 50-60 dkg-nyi zöldség, többféle vegyesen: egy kisebb cukkini kis kockákra vágva, borsó, kukorica, kockákra vágott sárgarépa, zeller ugyancsak kis darabokban,
  • valamint egy evőkanál kerti kakukkfű,
  • 10 dkg vaj,
  • só,
  • őrölt feketebors,
  • két deci száraz, fehér bor,
  • reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

csirke csirkés rizottó recept rizottó

A különféle rizottók a könnyen és gyorsan elkészíthető, igen változatos alapanyagokból elkészíthető ételek közé tartoznak, és a nagyobbacska csecsemők, kisgyermekek is értékelik finom, változatos ízvilágát, könnyű fogyaszthatóságát.

Legideálisabb egy magasfalú, nehéz serpenyőben, lassú tűzön, sok kavargatás mellett készíteni. Olvaszd fel a vajat, majd szórd rá a csirkehúst, amit tanácsos vagy ledarálni, vagy egészen apró darabkákra vágni, hogy a gyerek még viszonylag kevés foggal is jól boldogulhasson vele. Pirítsd meg, majd szórd bele a rizst és a zöldségeket. Fűszerezd sóval, kakukkfűvel és egészen kevés őrölt borssal. Folyamatos kevergetés közben pirítsd, majd öntözd meg egy pohár vízzel. Ha felforrt, kevergesd, majd ha elfőtt a lé, önts rá újabb pohár vizet egészen addig, amíg a rizs teljesen megpuhul. Ekkor vedd ki a gyerek adagját, amit szükség esetén pépesíthetsz botmixerrel. A felnőttek rizottóját locsold meg egy pohár fehérborral, és sütögesd tovább sűrű kevergetés mellett, amíg a folyadék jelentős részét felszívta a rizs. A jól sikerült rizottó nem száraz, hanem a rizsszemek és zöldségek között finom, krémes állagú folyadék található. Tálaláskor szórd meg parmezán sajttal.

Következő bejegyzés
  • x

    A weboldalon "cookie-kat" ("sütiket") használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk látogatóinknak. A cookie beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.