Hozzávalók:
Hozzávalók jókora családi adaghoz: négy tojás, fél liter tej vagy tejallergia esetén növényi tej, egy adag mazsolapép, 30 dkg búzadara, 1 kg friss bogyós idénygyümölcs vegyesen, étolaj, esetleg por állagú xilit (nyírkacukor) a megszóráshozElkészítés:
Áztasd be egy órára a búzadarát a tejbe, és keverd hozzá a mazsolapépet is. Verd kemény habbá a tojásfehérjét, a sárgáját pedig keverd a masszához habverővel. Végül fakanállal keverd óvatosan a habot a masszába. Egy nagyobb, mély serpenyőbe önts némi olajat úgy, hogy teljesen fedje a serpenyő alját. Ha már forró, öntsd bele a búzadarát, és várj, amíg az alja megsül, és a massza is picit szilárdulni kezd. Ekkor vékony falapáttal szaggasd fel a tésztát, és folytasd a sütést. Kis idő múlva újra törd át lapáttal és forgasd meg az adagot alaposan, hogy minden része, az így keletkező darabok, “morzsák” szép pirosra süljenek. Tálald friss gyümölcsökkel megszórva.
Egyéves kortól adható