Mivel az anyatej mellett az igen tápláló és vitamindús gyümölcsök jelennek meg elsőként a baba étrendjében, érdemes előre gondolkodni és biztosítani, hogy mire eljön a tél, babánk akkor se nélkülözze a friss, zamatos csemegét.
A megoldás igen egyszerű: a gyümölcsöket le lehet fagyasztani.
Van azonban egy-két furfang, amit érdemes szem előtt tartani, hogy a gyümölcsök megőrizzék eredeti zamatukat, állagukat. Ha málnaszemeket akarunk lefagyasztani, érdemes a keményebbeket (melyek még nincsenek összeesve) kiválogatni és mosatlanul elrakni. Ehhez válasszunk minél kisebb edénykéket, hogy a málnaszemek a fagyasztásig se essenek össze, megtarthassák eredeti formájukat, állagukat. Ha meggyet rakunk el, mossuk meg a szemeket, magvaljuk ki őket és szintén kis porciókban már be is tehetjük a hűtőbe. Az őszi- és sárgabarackot legjobb, ha fagyasztás előtt először pépesítjük, kis dobozokba helyezzük és úgy rakjuk el.
Forrás: bebietelreceptek.hu