Egy olyan receptünk van mára, ami igencsak univerzálisan használható. Tálalhatod akár köretnek, akár nasiként, akár a gyereknek uzsonnaként. Egyszerű és egészséges, gyorsan elkészíthető finomság.
Hozzávalók:
- egy csomag répa (a szárát rajta lehet hagyni az esztétika kedvéért)
- 2 evőkanál juharszirup
- 1 evőkanál tahini
- 3 evőkanál vegán joghurt
- frissen facsart citrom leve
- só és bors
- 40 gramm gránátalma mag
- egy maréknyi összevágott pisztácia
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Helyezd a répákat egy tepsibe, öntsd le őket juharsziruppal és süsd kb. 25 percig. Egy külön tálkában keverd össze a tahinit, a citromlevet, a joghurtot, és a fűszereket – ez lesz az öntet. Ha megsült a répa, tálalhatod is: mehet rá a dresszing, a gránátalma magok és a pisztácia. Jó étvágyat!
https://www.instagram.com/p/BwAl06lFChw/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
Forrás: Instagram