Egyszerűen és gyorsan elkészíthető friss, laktató saláta.
Hozzávalók:
- 1/2 saláta
- 3 szál újhagyma
- pár szem koktélparadicsom
- 1/2 kápia paprika
- 1/2 kígyóuborka
- 4-5 szem magozott olívabogyó
- 1 tonhalkonzerv
- 1/2 citrom leve
- 1 öntet olívaolaj
- 2-3 evőkanál fehér balzsamecetkrém
- pici só
- tarka bors
- fejenként 1-1 főtt tojás
- friss petrezselyem
- pirítós
Elkészítés
A salátát tépkedjük apróra, a többi zöldséget vágjuk apró kockákra. A tojásokat főzzük meg, a kenyereket pirítsuk meg.
A felaprított zöldségeket locsoljuk meg a citromlével, olívával és a fehér balzsamecetkrémmel, majd lazán keverjük össze.
Osszuk szét tálkákba.
A halat halmozzuk a zöldségek tetejére, rakjuk körbe a tojásszeletekkel, sózzuk, borsozzuk, friss petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Forrás: eletszepitok.hu