- 2 üveg meggybefőtt (magozott, kb. 70-80 dkg)
- 6 db tojás
- 25 dkg cukor (+ 1 csipet a tojásfehérjéhez)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg margarin
- 45 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 dl tej
- porcukor
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tojásokat kettéválasztjuk, és két külön tálba tesszük.
- A fehérjét egy csipet cukorral kemény habbá verjük (konyhai robotgéppel).
- A tojássárgákat habosra keverjük a cukrokkal, majd a puha margarinnal, a liszttel, a sütőporral és a tejjel simára keverjük az egészet. Ha kész, óvatosan belekeverjük a fehérjehabot.
- Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit (közepeset), és belesimítjuk a tésztát. A tetején szépen elosztjuk a meggyet, és a süteményt a sütőbe toljuk. 180 fokon, kb. 50 perc alatt készre sütjük.