Mégis lett gyerekünk, egyszerre kettő is!

Szeretném elmesélni nektek az én álmom megvalósulását, vagyis azt, hogyan lettem egy most nyolc hónapos vegyes ikerpár anyukája.

Szedleczki Krisztina írása

2016 szeptemberében ismerkedtem meg a férjemmel, mondhatom, “első látásra szerelem” volt, elkezdtük közös életünket. A férjemnek ekkor már volt egy kisfia az előző kapcsolatából. Én is nagyon szerettem volna egyszer kisbabát, de egyelőre csak úgy gondoltam erre, mint egy távoli álomra, ugyanis PCO szindrómát állapítottak meg nálam, és ez  köztudottan megnehezíti az anyukává válást. Elfogadtam ezt az állapotot, és úgy gondoltam, ha majd egyszer eljutunk odáig, hogy közös gyermeket szeretnénk, akkor majd megtesszük a szükséges lépéseket. Egy napon egy kedves ismerősömmel beszélgettem, aki maga is gondokkal küzdött,  és még nem volt kisbabája. Az ő ajánlására viszont kipróbáltam egy étrendkiegészítő csodaszert, melynek neve Ginepp csepp. Nem szeretném reklámozni a terméket, de ha valakinek segítségére lenne az információ, szívesen megosztom. És láss csodát:  két hónap múlva kissé szkeptikusan, de elvégeztem a terhességi tesztet. Leírhatatlan volt az az érzés, mikor megláttam a két kis csíkot! Annyira hihetetlen volt számomra, úgy éreztem, csoda történt velem! Még jóformán magamhoz sem tértem a döbbenetből, amikor négy héttel később az orvosom közölte, hogy “A” magzatot és “B” magzatot lát. Szóval ráadásul ikrek!  A könnyeimmel küszködtem a meghatottságtól, és azt hiszem, soha életemben nem voltam még olyan boldog, mint abban a pillanatban! 

Végül a 34. hétre születtek meg az én kis csodáim, Nagy Kristóf és Nagy Fruzsina. A korai születés miatt sajnos három hetet kórházban töltöttünk. Ez egy borzasztó időszak egy frissen szült kismamának, de szerencsére mindenért kárpótolt, mikor végre hazavihettük őket. Mindeközben éppen költözni készültünk, elég nehéz volt összeegyeztetni a két pici baba mindennapjait a sok rámolással. Hazaérkezésünk után egy héttel sikerült elköltöznünk. Hatalmas lépés volt számunkra egy újabb álmunk megvalósulása, az, hogy saját házunk lett. Mint első gyermekes  anyuka féltem attól, hogy biztosan mindent jól csinálok-e majd, de szerencsére a pozitív hozzáállásom kisegített. Magam sem gondoltam volna, hogy ennyire könnyű lesz két babával. Az első időszakban az könnyítette meg a dolgom, hogy a 100 százalékban anyatejes kisbabáim ha nem ettek, akkor igazából csak aludtak.  Gyorsan hozzászoktunk a három óránkénti evéshez, és többek között a fürdetés is ment már ment egyedül. Fontos volt, hogy önállóan el tudjam végezni a gyerekek körüli teendőket, ugyanis a férjem külföldön dolgozik, és nem sok időt tölthetett velünk itthon, így rá voltam kényszerítve az önállóságra, de már biztos vagyok benne, hogy nekem vannak a világon a legjobb gyermekeim. Most is könnyen vesszük az akadályokat, egészségesek mint a makk, és minden nap azon gondolkozom, hogy mivel érdemeltem ki mind azt, amim van, a csodálatos családom! 

 

Hozzászólások