Óriási összegért parkolt, miközben a felesége szült

Amikor az ember sérültet visz a kórházba, nemigen válogathat a parkolóhelyek között. Akkor sincs idő az autó leparkolására, ha a feleségünk „mindenperces”, várandós kismama.

A férj ilyenkor száguld a kórházba, megáll annak parkolójában, s aztán párja kezét szorítva együtt csinálja a légzőgyakorlatokat a szülőszobán, amíg meg nem érkezik a kis jövevény. Csabával is ez történt, de sajnos az örömébe üröm is vegyült. Kisfia a beszállítás után másfél órával megszületett, minden rendben zajlott, amikor azonban 4 óra 20 perc után hazaindult, hogy néhány dolgot bevigyen az újdonsült anyukának és a csöppségnek, megdöbbenve látta, hogy a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház parkolójában 7500 forintért várakozott.

A kórház azzal indokolta a magas összeget, hogy olyanok is sokan használták a parkolót, akik nem ellátásra igyekeztek.

Nekem úgy tűnik, hogy a parkolónál kell kifizetni a hálapénzt – kezdte panaszát olvasónk. – Sokfelé utazom az országban, beleértve a fővárost is, de még a turisták által látogatott védett övezetekben sem kellett minden megkezdett fél óráért ezer forintot fizetnem. Igaz, az első harminc perc ingyenes, de mutasson valakit nekem a tisztelt kórházigazgató úr, aki az általa vezetett intézményben fél óra alatt sorra került, és dolgavégeztével eltávozhatott. Felháborítónak tartom ezt a sarcot. Amennyiben a belvárosban ennyi lenne a parkolás, a fogamat szíva, de elfogadnám, ám hogy azokat az embereket fosztják ki, akiknek egyébként is komoly gondja van, elfogadhatatlannak tartom – fakadt ki a történteken Csaba, és hozzátette: a megyei kórházba csak akkor megy az ember, ha vagy neki, vagy hozzá közel álló embereknek egészségügyi problémája van.

 

 

(Forrás: blikk.hu Fotó: MTI/Krizsán Csaba)
Hozzászólások