Nátha ellen a babáknak

Kislányom jó pár hónapos volt, amikor először elkapott egy csúnya náthát, és bedugult az orra. Kezdő anyukaként komoly fejtörést okozott, hiszen tudtam, ennyi idősen képtelenség normálisan kifújni a csecsemők orrát és rettegtem az esetleges komolyabb arcüreg- vagy fülgyulladás szövődményétől. (x)

Anyuka szerepben is tapasztalt kolléganőm az orrszívó porszívó használatát javasolta, ami bár rendkívül hatékonynak bizonyult – és tudtam, veszélytelen – hangos zajától, a félelmetes gégecsőtől kisfiam rendszerint megrémült és keserves sírásban tört ki… bizonyára sok édesanya is átélt már hasonlókat és valljuk be, az orrdugulást a felnőttek is nehezen tűrik.  De mit tehetünk még, hogy az orrváladéktól is megszabaduljunk, és egyben megvédjük akár saját, akár kisbabánk orrnyálkahártyáját a felülfertőződésektől?

A váladék maradéktalan eltávolítása elengedhetetlen, hogy megakadályozzuk a gyulladás átterjedését a garatra, vagy a középfülre, esetleg az alsóbb légutakra. Csecsemőkorban ehhez valóban praktikus segítség lehet az orrszívó porszívó használata, amely megszabadítja az orrjáratokat a pangó váladéktól. Ám túlzott használata a már gyógyuló orrnyálkahártyát további váladéktermelésre serkenti. Az orrcseppek az orrdugulást gyorsan megszüntetik, de alkalmazásuk időtartama korlátozott. Előnyösebb lehet a tengervizes orröblítés, ami segít a nyák és egyéb szennyeződések gyengédebb eltávolításában.

A Reventil orrspray az orrváladék eltávolítására és a nyálkahártya regenerálására egyaránt alkalmas. Kettős hatása egyedülálló összetételének köszönhető: a tengervizes oldat mellett egy különleges hatóanyagot – Ectoint® – tartalmaz.

 

De mi is ez az Ectoin?

Az Ectoin egy különleges sejtvédő molekula, melyet parányi, rendkívüli természeti körülmények között élő élőlényekben, ún. extremofil mikroorganizmusokban találtak. Ezek a mikroorganizmusok túlélik a sivatag tikkasztó, akár 60 fokos hőségét, vagy a sarkvidékek dermesztő hidegét. Az élőlények többsége könnyű préda lenne a szélsőséges környezeti viszonyok között, ám ezeknek az apró harcosoknak van egy saját maguk által előállított „szuperfegyverük”, az Ectoin, mely megvédi őket a külvilág pusztító hatásaitól. Az Ectoin magához vonzza a sejtek működéséhez nélkülözhetetlen vizet. Védi a sejteket körülölelő membrán épségét – így az orrnyálkahártyát is – regenerálja a sérült hámréteget és véd a különböző baktériumok, allergének, károsító levegőrészecskék ellen. Gyulladáscsökkentő hatása révén enyhíti a nátha kellemetlen tüneteit. A Reventil rhinitis orrspray bármely életkorban, és korlátlan ideig alkalmazható, ezért kisbabánk számára is ideális.

Segítségével kompromisszumok nélkül szabadíthatjuk meg gyermekünket az orrváladéktól: a tengeri sóoldat kimossa a kórokozókat, az Ectoin pedig védőpajzsot képez az orrnyálkahártyán.

 


A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

 

Hozzászólások