A SzüléSzületéS fájától a Bábafáig

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar kezdeményezésére Budapestről Egerbe gyalogolnak a szülés /születés minőségéért

Az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Perinatális Szaktanácsadói Képzés oktatóinak és hallgatóinak kezdeményezésére 2014. június 29-én a PPK Izabella utcai épületéből indul az „Úton… Séta a szülés/születés minőségéért” program. A résztvevők nyolc nap gyaloglás után érkeznek Egerbe.

A figyelemfelhívó séta célja, hogy minél több szülés előtt vagy után álló nőhöz eljuttassák annak üzenetét, milyen nagy jelentőségű a szülés és a születés minősége. A séta célkitűzése, hogy a Bababarát kezdeményezés javaslatait, az AnyaBaba barátság 10 pontját és a WHO ajánlásait betartsák a hazai szülészeteken. A Séta szakmai törekvéseit eddig 19 hazai és nemzetközi szervezet támogatja.

A program előzeteseként 2014. május 13-án a PPK Izabella utcai udvarán Kovács Katalin, Szabó Szilvia és Dudás Miklós olimpikonok részvételével ültették el a SzüléSzületéS fáját. A séta indulása előtt Hazay Tímea Ringató foglalkozással köszönti az érdeklődőket, a Cerny a koraszülött mentést mutatja be, illetve közösen elkészítik a Séta zászlóját, amelyet a résztvevők egészen a bükki Bábafáig magukkal visznek.

A sétához kapcsolódó programok itt érhetők el.

Időpont: 2014. június 29. 15:00

Helyszín (indulás): ELTE PPK (1064 Budapest, Izabella utca 46.)

Hozzászólások