Te is építhetsz LEGO® festményt a Múzeumok Éjszakáján!

Látványos, LEGO® kockákból épült képekkel és kreatív közösségi programokkal épül be a Múzeumok Éjszakájába a nyíregyházi tekerd! csoport. A LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás program támogatásával működő önképző és alkotócsoport izgalmas foglalkozásokkal készül: bárki megépítheti a jövő múzeumát, úszhat zöld kockatengerben vagy összerakhatja a legnagyobbat ugrató járgányt. Emellett a látogatók közösen megépíthetik majd LEGO kockákból a Nemzeti Galéria egy fontos alkotását, Szinyei Merse Pál Majális című képének egy részletét.

A Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma “tekerd!” nevű csoportja 2004 szeptemberében alakult. A csapat tagjai főleg hátrányos helyzetű, roma, tanulási vagy magatartási problémákkal küzdő tanulók. Eleinte még csak saját szórakoztatásukra építettek, mostanában viszont már külföldi képzőművészekkel is együtt dolgoznak – többek között az osztrák Anatol Knotekkel (a közös munka eredménye az egyik kiállított alkotás), a MARVEL Comics rajzolóival, illetve a Vasarely Foundation elnökével, Pierre Vasarelyvel.

A csoport kiállítása három éves tevékenységük keresztmetszetét adja. A több ezer LEGO kockából épült alkotások szinte kizárólag fekete, fehér és a szürke két árnyalatából állnak össze. A bemutatott képek az egységes téma helyett inkább az alkalmazható építési technikák sokféleségére helyezik a hangsúlyt. Bár a képek többsége a csapat saját munkája, kiállításra kerül már létező alkotás átépítése, illetve olyan installáció is, ami az eredeti mű alkotójának közreműködésével készült.

A kiállítás és a foglalkozások június 24-én, szombaton, a Múzeumok Éjszakáján 16:00 és 24:00 között várják a LEGO kockák és a képzőművészet barátait a Magyar Nemzeti Galériában.

A LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás programja

A LEGO Csoport 2008 óta van jelen Nyíregyházán, ahol jelenleg mintegy 2500 dolgozóval állít elő LEGO és DUPLO játékokat. Mivel a vállalat ezer szállal kötődik a helyi közösségekhez, a LEGO Alapítvány és a LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás program azon dolgozik, hogy projektjei révén megkönnyítse, jobbá tegye a környezetében élő gyerekek életét, illetve olyan közösségi eseményeket szervezzen, amelyek segítenek felszabadítani a gyerekek és felnőttek kreatív energiáit. A programok kidolgozásába és végrehajtásába minden esetben bekapcsolódnak a LEGO gyár dolgozói is.

Forrás: WELL PR Ügynökség

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Hozzászólások