Hogyan fegyelmezzük veréssel a gyerekünket

Fegyelmezz! Megéri! – Ez a címe dr. James Dobson amerikai szerző könyvének, amelyet a Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány jelentetett meg. A szerző könyvében azt írja le, hogyan verjük módszeresen gyerekünket a keresztény elvek alapján.

A ma 81 éves keresztény házassági- és gyermeknevelési tanácsadó James Dobson több mint 30 könyvet írt. Ebben a kötetben konkrétan a testi fenyítésre mint nevelési módszerre biztatja a szülőket. A ‘kérdések és válaszok’ című fejezetben bár megemlíti, hogy a testi fenyítésnek nagyon ritka eseménynek kell lennie, de aztán hosszan taglalja, hogy a gyermek melyik testrészét, és milyen eszközzel érdemes verni.

„A fenekén, ahol nagyon valószínűtlen, hogy maradandó károkat okozunk. (…) Azt hiszem, nem esünk túlzásba, ha a gyermeket csak a hátsófelén, vagy a lába felső részén verjük meg” – írja az első kérdésre, majd később az is felmerül, hogy milyen tárgyat, eszközt ajánl ehhez.

A Hvg.hu cikke miatt a könyvről tudomást szerző magyar pszichológusok petíciót fogalmaztak meg, amelyben a kiadót, illetve a forgalmazásában érintett könyvterjesztő hálózatokat is a könyv visszavonására kérték.

A levelet pszichológusokon és pszichiátereken kívül jónéhány, a kezdeményezésről tudomást szerző pedagógus, gyermekvédelemben érintett szakember is támogatta, a petíciónak jelenleg több mint ezer aláírója van.

A kiadó bibliai idézetekkel reagált.

Közlemény: Mint keresztyén kiadó, mindig készek vagyunk alávetni magunkat Isten Igéjének.Zsidókhoz írt levél 12,6:…

Közzétette: KIA-Keresztyén Ismeretterjesztő Alapítvány – 2017. június 16.

A petíció egyik megszólítottja a Libri könyvterjesztő hálózat volt. A Hvg.hu megkérdezte őket, mi a tervük a gyerekverést propagáló könyvvel, amire közölték, hogy a könyvet többet nem árusítják. Egészen pontosan ez állt a válaszukban:

“A szóban forgó könyvet gyerekbántalmazást taglaló fejezetét elolvasva a Libri vezetése úgy döntött, hogy nem szeretne hozzájárulni ennek a könyvnek forgalmazásához, ezért azt boltjaiból bevonja, értékesítését megszünteti. Felelős vállalatként nem támogat semmilyen olyan kiadványt, ami a gyerekbántalmazást bármilyen formában elfogadhatónak tartja.”

Forrás: hvg.hu

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Hozzászólások