Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája programegyüttesnek több megkezdett és formálódó hagyománya van. Ezek közé tartozik az is, hogy a Kultúráért Felelős Államtitkárság 2015 óta kiválaszt egy kiemelt témát és egy főszereplő várost. 

Az idei fő gondolat a Családok évéhez kapcsolódik. Ami összeköt: Család és Kultúra

Az idei év főszereplő városa Pécs lesz: az a városunk, mely már Európa Kulturális Fővárosa is volt. Ahogy akkor egész Európa láthatta déli városunk kulturális pezsgését, most egy nyári éjszakára újra ez a virtus és sokszínű kavalkád kerül a figyelem középpontjába.

Minden évben van egy arca is a rendezvénynek: idén a választás Oláh Gergő zenészre esett, aki az elmúlt két hónapban számos izgalmas múzeumi kalandba keveredett.

Oláh Gergő múzeumi kalandjai 3. rész

Oláh Gergő, az idei Múzeumok Éjszakája arca, ezúttal a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban járt, ahol kicsit visszautazott az időbe és kipróbálhatta magát főúrként. Eláruljuk, egészen jó részidőt "futott". Aki június 23-án, Budapesten kilátogat a MÚZÉJ eseményeire, több helyen, jó eséllyel Gergővel is találkozhat.#múzeumokéjszakája#családéskultúra#MÚZÉJ2018

Közzétette: Múzeumok Éjszakája – 2018. június 15.

Videó: facebook.com

Idén is elérhető a Múzeumok Éjszakája programfüzete, amelyben a budapesti programok és számos egyéb hasznos információ kaptak helyet. A kiadvány a budapesti múzeumokban és fővárosi éttermekben, szórakozóhelyeken elérhető.

Aki azonban mostanában nem jár ezeken a helyeken, de szívesen lapozgatná a füzetet, az virtuálisan megteheti, sőt le is töltheti magának innen.

Forrás: muzej.hu

Oszd meg ha tetszett, hogy más is láthassa!

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Hozzászólások