Szerveivel is életet adott az agyhalott kismama

A legsötétebb pillanatokban is páratlan emberségről tett tanúbizonyságot a 82 napig mesterségesen életben tartott kismama családja. A hozzátartozók beleegyeztek, hogy az orvosok Orsi szerveivel segíthessenek a rászorulókon.

Szívszorító bejelentést tettek augusztus elején a Semmelweis Egyetem orvosai. Elmondták, hogy egy fiatal nő szívinfarktust kapott állapotosságának 24. hetében. A kismama szívműködése leállt, majd agyhalott lett.

A babát hetekkel később, császármetszéssel segítették a világra. Magyarországon ő a második olyan újszülött, akit az orvosok agyhalott édesanyjából hoztak világra. Az orvosok további részleteket nem hoztak nyilvánosságra.

A Bors most megtudta: az édesanya mindössze 32 éves volt, banki alkalmazottként dolgozott, szerető családja az utolsó pillanatig bízott a felépülésében. Mindennap bejártak hozzá, elmesélték a napi híreket, zenét játszottak le neki. Testvére még május közepén is azt írta közösségi oldalán: „Én hiszek a Csodákban! Kérlek Titeket, Csodák, gyógyítsátok meg a húgomat!

Hozzászólások