Pocakirígység

Nem jön a baba… Először csak aggódunk, majd irigykedünk, végül látni sem bírjuk a pocakos kismamákat.Vajon gátat lehet szabni a negatív érzelmeknek?

Hosszabb sikertelenség esetén az is előfordulhat, hogy a gyermeket tervező nők szinte rá sem tudnak nézni a várandósokra, és nem is képesek uralkodni érzelmeik felett, ha egy állapotos, vagy babakocsit toló nő elhalad mellettük. Szakemberek szerint ezt az érzést nem nevezhetjük egyszerűen irigységnek, inkább a szégyen, a meglepetés és a csalódottság együttes érzéséről van szó. 

Emészt a sárga irigység

Egy négyéves kislány örökbefogadó anyukája, Dia jól ismeri ezt az érzést. “Mindig olyan ember voltam, aki teljesítette a maga elé tűzött célokat. Azt gondoltam, hogy egy baba kihordása nem lehet olyan nehéz feladat, ám kiderült: az. A családunkban én vagyok a legidősebb gyerek, vagyis nekem kellett volna először családot alapítanom, ám amikor már egy éve sikertelenül próbálkoztunk a férjemmel, öcsémék bejelentették: babát várnak’ – meséli Dia, akinek őszintén bevallja, nehezére esett örülni testvére boldogságának. Diának sok sorstársa akad.

Beszéljük ki!

Ha a mi “babaprojektünk” egyelőre sikertelen, természetesen nem jó, ha még egy negatív érzés – az irigységi – is emészti a lelkünket, ettől ugyanis még bűntudatot is érzünk. Azaz lelkiismeret-furdalásunk lesz, mert merünk irigykedni… Hogyan legyünk úrrá negatív érzéseinken? 
(részlet a Pocakirígység című cikkünkből)

Ha tudni szeretnéd a válaszokat, a HelloBaby! legfrissebb, március-áprilisi számából megtudhatod. Olyan tanácsokkal szolgálunk, melyek átsegítenek a nehéz helyzeteken. Keresd az újságárusoknál!
Előfizetés: hirlapelofizetes@posta.hu

Addig is csatlakozz hozzánk, és keress minket a Facebookon!

http://www.facebook.com/HelloBaby.magazin

Hozzászólások