Húsvét körül is illik vigyázni az alakunkra, ne hagyjátok, hogy elszaladjon az a bizonyos ló veletek!
Répatorta muffin diétásan
Hozzávalók 6 muffinhoz:
- 100 g reszelt répa
- 50 g reszelt cukkini
- 1 tojás
- 50 g darált mogyoró ( lehet darált dióval vagy mandulával is készíteni)
- 15 g negyedannyi édesítő ( vagy eritrit/stevia, de akkor a mennyiség eltérő)
- 20 g zabliszt (zabpehely darálva) ( gluténérzékenység esetén gluténmentes zabpehely)
- 20 g zabpehely ( gluténérzékenység esetén gluténmentes zabpehely)
- fél csomag sütőpor
- 5 g zsírszegény holland kakaópor
- 10 g csokoládé vagy mogyoró ízű fehérje ( vagy csokoládé-mogyorókrémes)
- 50 ml cukormentes mandulatej vagy mogyorótej
Hozzávalók a tetejére:
- 100 g 10 %-os soya tejszínhab ( lehet kókuszkém is, de akkor változik a tápérték)
- 10 g sütemény ízű fehérjepor ( vagy krémlikőr ízű fehérjepor)
- 3 szem eper
Elkészítés:
A répát és a cukkinit megpucoljuk és kislyukú reszelőn lereszeljük. A tojást szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, úgy, hogy félidőben az édesítőt hozzáadjuk, és azzal verjük teljesen kemény habbá. A reszelt répát, a cukkinit egy tálba öntjük. Hozzákeverjük a tojássárgáját, a darált mogyorót, a zablisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a kakaóport, a fehérjeport és növényi tejet. Csomómentesre keverjük. Hagyjuk állni 10 percig. Óvatosan, fokozatosan adagoljuk hozzá a habbá vert tojásfehérjét. Kanalazzuk 6 darab szilikonos muffin formába, és előmelegített 180 fokos sütőben süssük 35 percig. A tejszínhabot verjük fel kemény habbá, végül keverjük hozzá a fehérjeport. A habot töltsük egy habzsákba, és díszítsük vele a muffinok tetejét. A hab tetejére dekorációként marcipán figurát tettem. Valamint 3 szem eperrel díszítettem a tányért.
Forrás: fittdieta.cafeblog