Bár a klasszikus rétesek megunhatatlanok, de azokon kívül is van még nagyon sok opció, amit érdemes elkészíteni. Az egyik ilyen például a gesztenyés verzió. Hogyha egy óra múlva vendégeket vártok, vagy csak este rátok tör az édesség utáni vágy és van otthon gesztenyemassza és réteslap, bő 30 percen belül már ehetitek is ezt a szuperegyszerű, finom rétest.
A réteshez
- 1 csomag réteslap (6-8 lap)
- 60 g olvasztott vaj
- 500 g cukrozott gesztenyemassza
- 150 ml tejszín
- 80 g natúr marcipán
- 1 marék meggybefőtt
A lekenéshez
- 1 db tojás
A díszítéshez
- 1 marék szeletelt mandula
- porcukor
Elkészítés: A réteslapokat egymásra fektetjük úgy, hogy mindegyik lapot megkenünk olvasztott vajjal. A gesztenyemasszát áttörjük, majd összekeverjük a habbá vert tejszínnel. A töltelékbe csipkedjük a marcipánt, beledobáljuk a lecsepegtetett meggyet, átkeverjük és az egymásra helyezett réteslapokra pakoljuk, a szélesebb oldala mentén.

Feltekerjük a rétest, lekenjük a villával felvert tojással és megszórjuk a mandulával. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára és ropogósra sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Forrás: streetkitchen.hu