Ehhez a fenséges Elefántkönnycsepp finomsághoz, mindössze pár hozzávalóra lesz csak szükség és még a sütőt sem kell bekacsolnunk hozzá!
Készen álltok?
Hozzávalók:
A kekszes részhez:
20 dkg cukormentes keksz
20 dkg vaj
2 ek kakaópor
A krémhez:
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
8 dkg vaj
1 ek vanília aroma
2 banán
Ízlés szerint édesítő
15 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A kekszet összetöröm (pár darabot kihagyok, arra egészben lesz szükség a végén), kikeverem az olvasztott vajjal, a kakaóporral és fóliával bélelt őzgeric formában teszem úgy, hogy a közepén mélyedés legyen, majd mehet a hűtőbe, amíg elkészítem a krémet.
A pudingport elkeverem a hideg tejbe, kiforralom, majd kicsit visszahűtöm. Amikor langyos, belekeverem a vajat, az édesítőt és a vanília aromát. A vaníliás krém felét a kekszes alapra kanalazom, belefektetem a banánt, mehet rá a krém másik fele, befedem az egyben hagyott kekszekkel, majd hűtöm, amíg a csokit megolvasztom.
Amikor elkészült a csokoládé, kiborítom a formából, leveszem a fóliát, bevonom a csokival, majd kihűtöm.
Elkészítési idő: 25 perc
Elefántkönnycsepp sütés nélkül
Elefántkönnycsepp sütés nélkül. Isteni finom!Gyertek instagramra is: www.instagram.com/GastroHobbi
Közzétette: GastroHobbi – 2019. július 29., hétfő