Házi hamburger készítés lépésről lépésre marinált lilahagymával. A receptben a hozzávalókat egy darab hamburgerre adom meg.
Szerző: Szilágyi Balázs
Hozzávalók
- 10 dkg darált marhahús
- 1 db hamburger zsemle
- 1/4 lilahagyma
- 4-5 szelet csemegeuborka
- Ketchup
- Mustár
- 1 tk. só a hagymához + ízlés szerint a húshoz
- Bors
- 1 evőkanál almaecet a hagymához
- Készítsd elő a hamburger húspogácsát 8 dkg darált marhahúsból.
- Karikázd fel a hagymát. Egy kisebb tálba tedd bele egy teáskanál sóval és 1 evőkanál almaecettel, majd öntsd le kb. 1 dl forró vízzel. Ízlés szerint 2-5 percet hagyd állni, így elveszíti az erejét.
3. Forró – közepesen forró serpenyőben süsd meg a húspogácsát körülbelül két teáskanál zsiradékon, mindkét oldalán nagyjából négy percig. Sütés közben bőven sózd és borsozd mindkét oldalon. Ha elkészült, tedd ki egy tányérra.
4. Vágd ketté a hamburger zsemlét, és forró serpenyőben, zsíradék nélkül pirítsd meg mindkét oldalát.
5. Tedd egy tányérra a zsemle alját, helyezd rá a húspogácsát. Ízlés szerint tegyél rá mustárt és ketchupot. Tedd rá az uborkaszeleteket és a hagymát, és fedd be a zsemle tetejével.
6. Az egyszerű hamburger marinált lilahagymával elkészült. Tálald és fogyaszd frissen!
Jó étvágyat!
Forrás: kemenytojas.com