Almalé
Elkészítés:
Két nagy almát reszelj le, majd teaszűrőn szűrd át a levét (a pici babáknak még nem tudják lenyelni a reszeléket). Ha nagyon sűrű lenne, adj hozzá kis forralt vizet.
Őszibarackos alma
Elkészítés:
Egy db almát és egy db barackot hámozz meg, majd pürésítsd őket.
Párolt almapép
Elkészítés:
Hámozz meg 1 db almát, majd kockázd fel és sütőben párold, amíg meg nem puhul (kb. 20 perc). Ezután turmixold össze.
Almás tejberizs
Elkészítés:
Vágd az almát kis kockákra, majd tedd egy lábosba, kevés vízbe. Adj hozzá egy marék rizset. Főzd őket puhára. Ha kész vagy pürésítsd, majd egy kis anyatejjel keverve már adhatod is a babádnak.
Barackos szőlőpép
Elkészítés:
A szőlőszemeket hámozd meg, vágd ketté, vedd ki magjukat. Legjobb, ha magtalan szőlőt veszel 🙂 Egy barackot hámozz meg, és kockázz fel. Keverd össze a fentieket, majd pürésítsd őket.
Répapüré
Elkészítés:
Két db sárgarépát kevés vízben párolj meg, majd turmixolj össze. Adj hozzá egy is anyatejet a megfelelő állag elérése érdekében.
Almaszósz burgonyával
Elkészítés:
1 db krumplit tisztíts meg, darabold fel és kezd el főzni. 1 db almát tisztíts meg és darabolj fel. Mielőtt a krumpli teljesen megpuhulna tedd mellé az almát is. Ha megpuhultak, turmixold össze őket, és kapott püréhez adj hozzá egy kis anyatejet, hogy pépesebb legyen.
Gyümölcstea
Hozzávalók:
1 teáskanál szárított alma csipetnyi ánizsmag fél teáskanál szárított citromfűlevél kis darab édesgyökér
Elkészítés:
Az almát kockázd fel. Az ánizsmagot morzsold össze. Az összemorzsolt magot, a citromfűlevelet, az almadarabokat és az édesgyökeret tedd kis lábosba, majd öntsd le kb 2 dl forralt vízzel.
Forrás: http://bebietelreceptek.hu/