Az almás-fahéjas torta, igazi őszi szezonális ételt, amivel ilyenkor is finom és változatos desszerteket tudunk az asztalra varászolni.
A morzsához:
- 1,5 bögre liszt
- 1/2 bögre barna cukor
- 1/4 bögre porcukor
- 1/2 bögre olvasztott vaj
- 2 alma lereszelve
- 1 tk. fahéj
- 1/2 tk. só
- 1/2 tk. vaníliaaroma
- 1/2 mk. szerecsendió
A tésztához
- 1 bögre liszt
- 1/2 bögre cukor
- 1/2 bögre tejföl
- 1/4 bögre olvasztott vaj
- 1 nagy tojás
- 1 tk. vaníliaaroma
- 1/2 tk. sütőpor
- 1/2 mk. szódabikarbóna
- 1/2 mk. só
A cukormázhoz
- 1/2 bögre porcukor
- 2 ek. almaecet
Morzsa elkészítése:
Keverjük össze a lisztet, a cukrot, a porcukrot, a fahéjat, szerecsendiót és a sót. Utolsóként add hozzá olvasztott vajat és a vaníliaaromát.
Tészta elkészítése:
Keverd habosra a vajat a cukorral. Add hozzá a tojást, majd a tejföl és végül a vaníliaaroma.
A liszthez add hozzá a sót, a sütőport és a szódabikarbónát, majd add a tejfölös krémhez, és keverd simára.
Tedd a reszelt almát egy bögrényi morzsatésztával egy kivajazott palacsintasütőbe, néhány percig fakanállal kevergesd, majd vedd le a tűzről.
A tejfölös tészta felét simítsd a kivajazott lisztezett tepsi aljára, töltsd rá az almás keveréket, majd jöhet a tészta másik fele. Tetejére szórd a maradék morzsatésztát.
Cukormáz elkészítése:
Keverd a porcukrot az almaecethez, ha elkészült a torta kicsit hagyd hűlni, majd locsold meg vele.
Sütési idő: 35-40 perc
Hőfok: 175