Biztos leveszed a gyerekeket (és talán a felnőtteket is) a lábukról ezekkel a házi készítésű mini hamburgerekkel, amik nem csak nagyon finomak, hanem mókásan is néznek ki: Rudolfot, a Télapó egyik rénszarvasát formázzák.
Előkészítés: 20 perc
Sütés: 10-15 perc
Hozzávalók 15 mini burgerhez: A tálaláshoz és dekoráláshoz:
- 350 g darált pulykacomb mini burger buci
- egy fél alma megpucolva, lereszelve perec
- 1 kisebb répa megpucolva, lereszelve koktél paradicsom
- egy negyed piros paprika apróra vágva ehető szemek
- 1 kisebb fej hagyma apróra vágva majonéz
- 1 evőkanál aprított, friss zsálya salátalevél
- 30 g Cheddar sajt, lereszelve
- 45 g Panko morzsa
Elkészítés:
Egy konyhai robotgépben keverd össze a húst a zöldségekkel, sajttal, és a Panko morzsával. Fűszerezd, és formálj a masszából mini pogácsákat. Egy serpenyőben melegíts olajat és süsd ki őket: minimum 3-3 percig oldalanként, míg át nem sülnek teljesen. A mini burger bucikat vágd félbe, az aljára tégy egy saláta levelet, arra egy húpogit, majd a buci másik felét. A perecet törd ketté, szúrd a buci tetejébe, abból lesz a szarvas agancsa. Az ehető szemeket egy kis majonéz segítségével ragaszthatod föl, a koktélparadicsomot pedig egy fogpiszkálóval lehet rögzíteni.
Forrás: motherandbaby.co.uk