14. Maja lassan négy hónapos!

Sziasztok!

Újra itt, teljesen feltöltve, Maja lassan négy hónapos!

Hihetetlen, mert nekünk olyan, mintha már sokkal több ideje velünk lenne. Már teljesen megszoktuk, hogy része a mindennapjainknak, ha csak egy órácskát vagyunk tőle külön, már hiányzik! Megismer minket, és örül, ahogy meglát, vagy meghallja a hangunkat.

Szerencsére már egyre rendszeresebb az életünk. Lassan minden a helyére kerül. Délben pár órát alszik, majd játszunk, „beszélgetünk”, nagyokat sétálunk a kutyákkal, aztán jön az esti fürcsi, és hatalmas ölelés után egy nagy alvás! Éjszaka csak egyszer kelünk fel rövid időre, utána már csak reggel, amikor amúgy is kellene. Maja az ébresztőóránk – szinte percre pontosan akkor kelt minket, amikor az óra is csörögne. Szóval rendszert vitt a rendszertelen életünkbe! Bevallom, ránk fért!

Tudunk már mosolyogni, felfedeztük a hangunkat, a kezecskénket, már megfogunk tárgyakat, és borzasztóan utálunk vetkőzni, és öltözködni! Már kettes pelust hordunk, szépen lassan növögetünk – az utolsó mérésnél pont 5 kilósak voltunk! Furcsa kézbe venni az első kisruháit (amiket eltettem emlékbe) – olyan kis picurka volt, szinte még azok a pici ruhák is lógtak rajta. Most meg már lassan 62-es lesz a méretünk…

Maja imád pancsizni, az esti fürdés a nap fénypontja! Ezen felbuzdulva úgy gondoltuk, hogy eljárunk babaúszásra! Balázs lesz az, aki pancsikol Majácskával, én úgy gondoltam, kintről nézem, és természetesen fotózom őket! Jövő héttől baba-mama jógára is járunk majd Bálint Gyöngyihez, akinek az óráit kismamaként is látogattam. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy Maja emlékszik-e Gyöngyi hangjára? Ahogy arra is, tetszik-e majd neki a jóga?

Majácska nagyon jó kislány, mindenki csodálja, és kérdezgetik, hogy „mindig ilyen nyugodt?”. Ma például először vittem el magammal fodrászhoz. Annyira büszke voltam rá, mert egy hangja nem volt – csak nézelődött, mosolygott, evett, aludt. Roli a fodrászom is csodálta, milyen jól bírja a „kiképzést.” ;)) Egyre több helyre el merem vinni magammal, és egyre több mindenre kíváncsi a nagyvilágból.

Más. Képzeljétek, el kezdtem járni egy szalonba (http://www.medifat.hu), ahol olyan módszerrel szabadulhatok meg a fent marad kilóimtól, ami alkalmazható szoptatás mellett is! Őszintén szólva nem zavar a súlyom, de ha van egy ilyen módszer, ami nem árt, csak használ, akkor miért ne?! Mindig is fontos volt számomra, hogy ne apadjon el a tejem, és ne kerüljön bele semmi anyag, ami árt a bébinek. Szóval úgy gondoltam, ha már nem szopizik a pici, majd lefogyok. Ám mivel ez a kezelés semmiben sem gátolja a bébim egészséges táplálását, mi több, az előírt étrend még számára is kedvező, így belevágtam. Kb. 1 órát vesz igénybe a kezelés, ezalatt alszik az én picibabám, így nem tőle kell elvennem azt az időt! Hatalmasakat pihizek a kezelések alatt, majd futok haza az én kicsi lányomhoz! A kezelés mellé Dr. Gajdács Ágnes segített összeállítani egy olyan étrendet, amely nem a koplalásról szól.

Ennyi minden történt velünk mostanában. Ha esetleg bármit kihagynék, ami érdekelne benneteket, szívesen írok arról is, csak kérdezzetek bátran!

Üdv mindenkinek!

Hozzászólások