Mitől bababarát egy szálloda?

Valószínűleg nem akad olyan anya, aki ne vágyna arra néhanapján, hogy gondtalan pihenésben legyen része, de úgy, hogy közben ne álljon a feje tetejére az egész ház. A megoldás nem olcsó, de jó eséllyel működik, ha jól választasz!
Bababarát, gyerekbarát, családbarát – ezekre a fogalmakra kell összpontosítanod, ha a megfelelő helyet keresed a nyaraláshoz vagy akár egy wellnesshétvégéhez. Sokan állítják magukról, hogy ilyenek, de vajon tényleg megfelelnek a feltételeknek? Lássuk, milyen apróbb-nagyobb trükkökön és alaposan végiggondolt szolgáltatásokon múlik a siker!

Pakolás
Igen, sokszor éppen ez szívja ki az ember utolsó csepp erejét: míg minden eshetőségre felkészülve az egész háztartást begyömöszöli az autóba. Mennyire más a helyzet, ha elég a ruhákat, cipőket és mondjuk a hordozókendőt becsomagolni, mert biztos lehetsz benne, hogy a helyszínen minden van, amire még ezen kívül szükséged lehet: terepjáró babakocsi, háti hordozó, kismotor, játékok minden mennyiségben, bili, kiskád, bébiétel melegítő, teakonyha, kiságy, etetőszék és így tovább…

Megközelítés
Nem árt, ha két-három órányi autózás a maximum, amit az utazásra kell szánni, a kicsik nem nagyon bírják kiborulás nélkül a hosszabb ücsörgést. Alternatíva lehet a vonat és a repülő, amit általában élveznek a gyerekek, és talán a szülők is, ha kulturált, pontos, gyorsan célba érő járatról an szó.

Fogadtatás
Egy igazán profi gyerekbarát szállodában már bejelentkezéskor látványos és szívet melengető akciókkal várják az utazástól kikészült gyerekeket: egy apró ajándék, egy jelmezbe öltözött lufiosztogató máris mosolyt csal az arcukra.

Szállás
Viszonylag tágas szobák, széles franciaágy, könnyen áthelyezhető gyerekágy – hogy bármilyen felállásban kényelmesen elférjetek. Alapvető játékok, bili, kiskád, mikró, bébiételmelegítő, evőeszközök, tányérok, poharak bekészítve – hogy minden kéznél legyen. Szerencsés, ha az ablak csöndes, szép részre néz, így nyugodtan lehet nyitott ablaknál pihenni, nézelődni.

Étkezés
Egy családbarát szállodában tényleg mindenre gondolnak, még arra is, ami neked eszedbe sem jut… Rugalmas étkezési időkkel, svédasztallal segítik a választást, és kérdésre szinte bármit elkészítenek pillanatok alatt a konyhán (például botmixerrel pépesítik nektek a húslevest zöldségekkel). Felkészültek a speciális igényekre, vagyis tudnak tejmentes, tojásmentes, gluténmentes ételt kínálni. A baleseteket rugalmasan és gyorsan elintézik, többféle típusú etetőszékkel készülnek. Nem árt, ha az étterem közvetlen szomszédságában őrzött játszóhely áll a gyerekek rendelkezésére, hogy a szülők is nyugodtan megehessék a vacsorájukat.

Környezet
Jó, ha a közvetlen közelben van babakocsis sétára, futásra, kirándulásra, kismotorozásra, fűben heverészésre alkalmas terület, különböző korosztályoknak megfelelő, biztonságos játszótér, strand, és nem túl messze érdekes néznivalók: vadaspark, állatsimogató, parasztgazdaság, bánya, barlang, vízesés

Programok
A kicsik általában nem szeretnek szüleik nélkül programokon részt venni. Ezért az ügyes szervezők ezt figyelembe véve úgy szerveznek a szülőknek programot, vagy úgy biztosítanak számukra egy nyugodt órácskát a kávézáshoz, hogy közben ott a helyszínen a gyerekek figyelmét is lekötik profi gyerekanimátorokkal. Jellemzően az épületen belül és a kertjében többféle, változatos gyerekjátszóhely áll rendelkezésre – tomboláshoz és csöndes játszogatáshoz egyaránt.

És végül,
de nem utolsó sorban a családbarát szálloda jól ismeri Murphy törvényeit, és ezért fel van készülve arra, hogy a gyerek képes rá, és pont ilyenkor lesz beteg, ezért azonnal meg tudják mondani, hol érhető el a legközelebbi gyermekorvos, nyitva tartó gyógyszertár.

Megjelent a HelloBaby! magazin 2015. április-májusi számában.

Hozzászólások