Most még megszabadulhatsz a szőrtől!

A gyantázás és az epilálás fájdalmas, a borotválás csak rövid ideig tartó eredményt hoz, a szőrszálak viszont bosszantóak. A végleges szőrtelenítésről dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Beauty Clinic esztétikai bőrgyógyásza beszélt.

Itt a szezon!
A végleges szőrtelenítésre a kevésbé napsütéses hónapok a legalkalmasabbak, mert az alkalmazott kezelések mellett nem szabad napozni, szoláriumozni. Minél sötétebb a bőr, annál inkább elnyeli a használt optikai energiát és pigment-károsodások alakulhatnak ki, sötétebb, vagy világosabb foltok jelenhetnek meg a bőrön. Néhány hónap alatt azonban helyreállhat az eredeti bőrszín, de csak akkor, ha nem provokáljuk napfénnyel.
– A szőrtelenítés előtt néhány dologgal növelhetjük a kezelés hatékonyságát – ismerteti dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Beauty Clinic esztétikai bőrgyógyásza. – Ilyen például a napozás és szoláriumozás 3-4 hetes tilalma a kezelések megkezdése előtt és annak teljes időszaka alatt, és az önbarnítók mellőzése. Az első kezelés előtti néhány napban már nem szabad borotválni, mert a szőrtüszőben aktívan növekvő szőrszál kezelését csak „borostás” állapotban lehet hatékonyan elvégezni.

Mit jelent az ELOS?
A két rövidítés a két legmodernebb szőrtelenítési eljárásra utal, amely ma elérhető.
– Az ELOS ( Elektro Optical Synergy) a dióda lézerfény és az elektromos energia együttes erejét használja. A dióda lézer egyébként is az egyik legspecifikusabb a szőrtelenítésben, de a két technológia még tovább erősíti egymást a kozmetológiai kezelések során. A készülék további előnye, hogy folyamatosan visszajelez a kezelőnek a bőrterület állapotáról, így a lehető leghatékonyabb dózissal történhet a kezelés mellékhatások nélkül. Az ELOS technikával működő lézerkészülék az optikai energiával megcélozza a kezelni kívánt képletet, ebben az esetben a szőrszálat, és előmelegíti a szőrtüsző sejtjeit, majd a szükséges többletenergiát, rádiófrekvencia alkalmazásával, bőrkímélő módon adja le, így sikeresen alkalmazható világosabb, vékonyabb szőrzetnél, illetve sötétebb bőrtónusnál is.

Miért van szükség több alkalomra?
A besugárzott fény hőkárosodást okoz a szőr növekedéséért felelős sejtekben, így leállítja a szőrnövekedést. A kezelés alatt a páciens kezelőágyon fekszik, szemén védőszemüveggel, és enyhe csípő, égő érzést észlel, melyet a kezelőfejben lévő hűtés is enyhít. A kezelés után néhány óráig számolni kell a bőr kipirosodásával, amit a hűsítő krémek, zselék enyhíthetnek
Tudnunk kell, hogy a szőrnövekedés ciklusos, egy adott testtájon jelen vannak aktívan növekvő, átmeneti fázisú és nyugvó fázisban lévő szőrszálak is. Minden tartós szőrtelenítési módszer csak az aktívan növekvő szőrtüszőkben képes létrehozni roncsoló hatást, mivel ekkor a szőrszál még szorosan csatlakozik a szőrtüszőhöz. A további fázisokban a szőrszál már nem kapcsolódik közvetlen a szőrtüszőhöz, hanem kifelé vándorol a szőrtüszőnyíláson át. Így ekkor hiába kezeljük a szőrszálat, az energia nem jut el a szőrtüszőhöz és nem tudja elroncsolni azt. Ebből következik, hogy egyszerre nem lehet az összes szőrszál növekedését megszűntetni. Testtájanként változó a különböző ciklusú szőrszálak aránya, illetve a szőrváltás időtartama. Ez a két tényező határozza meg, hány kezelés szükséges, és milyen időközönként. A kezelések számát, hatékonyságát befolyásolja a szőrzet sűrűsége, a szőrszálak vastagsága és színe, a bőrtípus, hormonális hatások, az alkalmazott készülék minősége, a kezelő szaktudása.

Forrás: www.oxygenbeautyclinic.hu

Hozzászólások