Állandó szerzőnk, Sződy Judit, díjat kapott!

A HelloBaby! magazin minden számában találkozhattok Sződy Judit pszichológus, szoptatási szaktanácsadó IBCLC írásaival. Örömmel tudatjuk olvasóinkkal, hogy állandó szerzőnk és szakértőnk rangos elismerést, Kopp-Skrabski-díjat vehetett át 2018. június negyedikén a közönségdíj nyerteseként!

Gratulálunk, Judit!!

A HelloBaby! weboldalának leglátogatottabb, legtöbbször megosztott írásai közé tartoznak Sződy Judit cikkei.
Judit nem csupán elméleti szakember, sok éve segíti a családokat és a szoptató anya gyerek párosokat munkájával az Uzsoki utcai kórház szoptatási tanácsadójaként. A PAF alapítvány munkatársaként és a Semmelweis Egyetem laktációs szaktanácsadó képzésének egyik oktatójaként sokat tesz az egészségügy fejlesztéséért, az emberközpontúbb kommunikációért és bánásmódért, a korszerű szoptatástámogatási ismeretek terjesztéséért.

Aki jelölte Juditot a Kopp-Skrabski-díj pályázatára, így érvelt személye mellett: “Sokféle társadalmi, pszichés vagy fizikai ok nehezítheti meg a szoptatást. Rengeteg anyuka köszönheti a tanácsadónak azt, hogy a felmerülő akadályok ellenére addig szoptatott, ameddig szeretett volna. Ítélkezésmentes, kedves személyisége és szakértelme hatalmas erőt ad az anyukáknak. A szülőknek többszáz fős Facebook-csoportot hozott létre a könnyebb kommunikáció és tanácsadás érdekében, miközben a kórházon belül is sokat tesz a anya- és bababarát megoldásokért. Újságíróként cikkeivel segíti a szülőket, próbálja ledönteni a több évtizedes tabukat, hibás elméleteket a szoptatásról, a hozzátáplálásról, a tiltott ételekről. Több ezer anyukát, babát és családot támogat azzal, hogy tudást, hitet és magabiztosságot ad az anyák kezébe. Az anyatejes táplálás segítésével rengeteg gyermek egészségét alapozza meg.”

A díjról:
A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány ezzel az elismeréssel felhívja a figyelmet azokra a személyekre, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért, mások boldogulásáért, a kívánt gyermekek megszületéséért.

Íme néhány a legsikeresebb írásai közül, amelyek a HelloBaby! magazinban jelentek meg:
Hozzászólások