Petefészek műtét közben derült ki, hogy 8 hónapos terhes

Számtalan orvos vizsgálta, még terhességi tesztet is többször végeztek, mégsem tűnt fel senkinek, hogy a nő görcseit és egyéb panaszait nem egy daganat vagy ciszta okozza, hanem egy 8 hónapos magzat.

Azért ment a kórházba, hogy eltávolítsák az egyik petefészkét, pár nappal később viszont egy egészséges kisfiúval tért haza egy 25 éves nő, akinek senki nem vette észre, hogy 32 hetes terhes. Az új-zélandi Rebecca Oldman kínzó görcsöktől szenvedve fordult orvoshoz három különböző alkalommal is, kétszer vettek tőle vért és hatszor (!) végeztek terhességi tesztet, hogy megtalálják a panaszokra a magyarázatot, de nem sikerült kideríteni a nő baját. Így végül a nőgyógyász azt javasolta, hogy vegyék ki az egyik petefészkét, hátha attól majd elmúlnak a görcsök.

Oldman be is ment a Manukau városban lévő Middlemore Kórházba, ám alighogy elkezdték a műtétet, kénytelenek voltak felébreszteni a nőt, hogy elmondják neki, terhes. A beavatkozás éles fordulatot vett, petefészek helyett egy 8 hónapos kisbabát vettek ki a fiatal nő hasából. “Kezdtem beletörődni, hogy nem lehet gyerekem, mert problémák vannak a petefészkemmel, erre hirtelen lett egy fiam” – mondta később a döbbent nő a New Zealand Herald című lapnak. Persze azt ő is elismerte, hogy bár elég gyorsan lett anya, mégiscsak jobb volt így felébredni.

A váratlan események fényében most úgy gondolják, a hasi görcsöket James okozhatta, amikor megpróbált mozogni az anyja hasában, de már nem volt helye, és erősen nyomta a belső szerveket. Ezért volt szükség a császármetszésre is, mert magától nem tudott volna kibújni – tette hozzá az újdonsült anyuka. Az orvosok közben rámutattak, hogy átlagosan minden 500. anyuka nincs tisztában azzal, hogy babát vár, csak amikor már előrehaladott stádiumban van a terhessége, ugyanakkor arra egyelőre ők sem találtak magyarázatot, hogy a számtalan vizsgálat ellenére hogyhogy nem derült ki Rebecca állapota.

Az eset miatt vizsgálatot indítottak az új-zélandi egészségügyi hatóságok.

 

(Forrás: ma.hu)

Hozzászólások