A babák szenvedik meg az anya túlsúlyát

A túlsúlyos anyáktól született újszülöttek a szülés közben nagyobb valószínűséggel szenvednek oxigénhiányt és ennek következtében valamilyen egészségügyi rendellenességet – állítja egy új tanulmány, amelyről a Fox News számol be.

A tanulmány szerint a kockázat a súllyal azonos mértékben nő. Az anyai elhízás számos terhesség alatti és szülés közbeni komplikációval összefüggésbe hozható. Annak érdekében, hogy a mögöttes mechanizmust jobban megértsék a szakemberek, egy kutatás keretében 1992 és 2010 között született, mintegy 1,7 millió csecsemő adatait vették szemügyre.

A nyilvántartásban szerepelt az anyák súlya és magassága terhességük korai szakaszában, valamint a csecsemők egészségügyi adatai, beleértve az Apgar-értéket is, amelynek alacsony értéke oxigénhiányos állapotra utal.

Összehasonlítva a normál súlyú anyáktól és a túlsúlyosaktól született gyerekek értékeit, ez utóbbiaknak 32 százalékkal nagyobb volt a kockázatuk az alacsony Apgar-értékre. A súlyosan elhízott anyáktól született babáknak pedig ennél jóval magasabb, 80 százalékkal nagyobb volt a rizikójuk az oxigénhiányból fakadó születési rendellenességekre.

 


(Forrás: OrientPress Hírügynökség)

Hozzászólások