MA-URI masszázs kismamáknak

A MA-URI masszázs holisztikus gyógyító és energetikai rendszer, gyökerei Új-Zélandról erednek. Célja, hogy a hagyományos frissítő masszázsélményen túl öngyógyításra serkentse testünket. Speciális fajtájáról, a Mama MA-URI-ról Till Adéllal, a Lite Wellness Club masszőrével beszélgettünk.

 

 

 

Félelmek nélkül felszabadultan

“A várandósság alatt az idő előrehaladtával az édesanyának egyre több figyelmet kellene szentelnie annak, ami “odabent történik” – kezdi Adél, majd hozzáteszi: – a mi kultúránkban ezek sajnos nagyjából lehetetlen elvárások a munka, illetve az orvosi vizsgálatok miatt.

A kismamák kevésbé tudják felfedezni a testük erejét, ősi bölcsességét, amely azt súgja: képesek természetesen anyává válni.Ebből a “hiányosságból” fakadnak a kétségek, a görcsök, például a fájdalomtól való félelem, és ezen a ponton kaphat szerepet a Mama MA-URI.

Támogatja a kismamákat abban, hogy a gyermekvárást örömmel, odaadással, felszabadult várakozással, mélyebben tudják megélni.” A masszázs alatt kitisztul a tudat, felesleges, elhasználódott energiáktól szabadul meg a test és a lélek.

Táncoló masszőr

A MA-URI masszázs intenzíven, ám fájdalom nélkül kezeli az egész testet, és képes átmozgatni a teljes izomzatot. “A masszőr ősi polinéz táncok alaplépéseit használva táncol az asztal körül – árulja el Adél -, így biztosítja a masszázs folyamatosságát és az energiaáramlás folytonosságát.

A főként alkarral történő, simító, ölelő mozdulatok pedig a test állandó érintettségérzetét idézik elő. Fontos a zene is, amelyet egyénre szabva választunk ki , és amely az érintéssel együtt óriási hatással bír. A masszázshoz meleg, illatmentes olajat használunk, ezért ruhátlanságot igényel, ám mindig csak az a testfelület van kitakarva, amelyet éppen kezelünk. Tapasztalataim szerint a meztelenség tudata a masszázs alatt teljesen feledésbe merül.”

Fogantatástól a szoptatásig, bármikor

Adél szerint, ha a kismama egyszer megtapasztalja a MA-URI masszázst, visszatér, még akkor is, ha csak fizikai síkon éli meg. A legtöbben egyébként épp a fájdalmak enyhítése miatt próbálják ki. Megszüntetheti a derék- és lábfájdalmakat, lazítja az izomzatot, frissít, de nem pörgeti fel extrém mértékben a vérkeringést. Áramoltatja a vizet a testben, így elkerülhető, vagy megszüntethető az ödéma. A masszázs oldal- vagy hanyatt fekvésben történik, szem előtt tartva a kismama kényelmét, biztonságát és komfortérzetét.

“A kismamák ritkán élnek a masszázs adta lehetőséggel, pedig a megfelelő időben, a megfelelő típusú kezelés csak jótékony hatással lehet a testre, ám mindig kérjük ki a terapeuta véleményét!” – mondja Adél.

Fontosnak tartom, hogy feledjük a hiedelmeket, félelmeinket, és bízva önmagunkban találjuk meg azt, ami nekünk valóban jó. Amennyiben ez a masszázs, használjuk ki!”

A MA-URI mindvégig, a fogantatástól kezdve a szoptatás idején is igénybe vehető.

A kismama gyönyörű

A testi változások miatt az állapotosok többsége kevésbé érzi magát vonzónak, és “keresi” a régi formáját. A masszázs szeretetet, elfogadást, érintést, nyugalmat, harmóniát ad. A kezelésen lehet aludni, sírni, nevetni, hiszen arról szól, hogy oldjuk saját magunkat. Megélhető fizikai, érzelmi és spirituális síkon.

Adél szerint, hogy ki mennyit tud ebből hasznosítani, az attól is függ, hogy mennyire nyitott saját magára, mit képes befogadni a MA-URI energiájából. “A kismamák gyönyörűek! A MA-URI masszázs erősíti anyai ösztöneinket, támogat minket abban, hogy előhívjuk igazi asszonyi energiáinkat, hogy a legtermészetesebben áradhasson belőlünk a nagybetűs ANYASÁG.”

 

(HelloBaby 2010.november-december)

 

Hozzászólások