Szép kismama leszek!

Sokan nem mernek kozmetikumokhoz nyúlni, nehogy ártsanak a magzatnak, pedig nem kell lemondani az esztétikus megjelenésről, legfeljebb jobban kell figyelni arra, milyen vegyszerekkel, hatóanyagokkal érintkezik a bőr.

 

Látogathatom-e a kozmetikust?

Igen, a szakszerű arc- és testkezelés (pláne természetes alapanyagú kencékkel) mindvégig alkalmazható a terhesség alatt, ám egyre nagyon oda kell figyelni: az A-vitamin tartalmú krémek és a retinolszármazékok nem ajánlottak terhesség alatt: előbbi összefüggésbe hozható a magzati fejlődési rendellenességekkel.

 

Gyantáztathatok-e?

Igen, sőt! A gyantázás, a borotválás valamint a gépi epilálás a legalkalmasabb szőrtelenítési mód a terhesség alatt. A krémektől az erős vegyszerek miatt tartózkodjunk. IPL-kezelést (végleges szőrtelenítést) pedig egyáltalán nem szabad végezni.

Festhetem-e a hajam?

Az első három hónapban, ha nem muszáj,ne daueroltassunk, festessünk. Bár még mindig nem tisztázott, hogy a felhasznált anyagok valóban ártanak-e a magzatnak , jobb az óvatosság. Léteznek már henna alapú, vegyszermentes, bio hajfestékek, színezők is, válasszuk inkább ezeket.

Járhatok-e masszázsra?

Igen, de csak a 12. héttől! Létezik ma már kifejezetten várandós masszázs is, amely ellazít, segít a derékfájdalmak csökkentésében, a stressz megszüntetésében. Oldja a feszültséget a hát alsó részében, az alhasban és a comb belső területén, enyhíti a székrekedést, gyomorégést, haspuffadást. A várandós masszázs rendszerint ülve vagy oldalfekvésben történik.

Lehet-e a műkörmöm?

Megint csak a “jobb félni, mint megijedni” elvén: inkább ne legyen! A körömépítés során olyan ragasztókat, oldószereket használnak, amelyek belélegzése egyébként sem egészséges. A manikűröst persze nem kell elkerülni – választhatjuk akár a japán manikűrt (különleges propoliszos körömerősítés) vagy a SPA kézápolást.

 

Hozzászólások