Így mondtam el: babát várok!

A legnagyobb öröm megosztva még szebb! Van, aki azonnal elújságolja, és nem sokat törődik a részletekkel, más meg napokig vár a megfelelő alkalomra. Akárhogy is volt, jó visszaemlékezni rá!

Amikor először terhes lettem, nehéz volt megállni, hogy ne rohanjak a férjemhez rögtön a jó hírrel, de valami vicces köntösbe ágyazva szerettem volna tudtára adni a jó hírt. Miután este hazajött a munkából, leültettem az ebédlőasztalhoz és próbáltam gondterhelt tekintettel ránézni. Mondanom sem kell, elég nehezen ment, így gyorsan elé raktam egy papírt és azt mondtam:

– Van, azaz lett valami igen apró, de hatalmas értékkel bíró, hogy is mondjam, különlegességem, és azt hiszem, ennek fényében át kell gondolnunk a jövő évi költségvetésünket. Csodálkozva nézett rám, én meg a kezébe adtam a pozitív terhességi tesztet, amire először azt hitte, szövegkiemelő. Miután leesett neki, mi az, felpattant és boldogan ölelt minket magához. (Sári)

Hét éve vagyunk házasok, és már régóta szerettünk volna kisbabát. Már három lombikprogramon voltunk túl, de sajnos mindeddig nem jött össze. Hármasban éltünk egy rendkívül rosszcsont Labradorral, akinek főként a párom viselte gondját, az ő hatáskörébe tartozott. Amikor elvégeztem a tesztet és pozitív lett, először nem akartam hinni a szememnek, és rögtön elrohantam a gyógyszertárba vásárolni még egyet. Legnagyobb örömömre az első sem tévedett! Még csak délelőtt 11 óra volt, így gyorsan elővettem a bátyámék nálunk tárolt utazós babaágyát, kinyitottam a hálószobánkban, majd teleraktam az összes plüssállattal, amit a házban találtam, a tetejére pedig, jól láthatóan, a teszt került. Sosem volt ilyen nehéz estig várni! A párom fáradtan és frusztráltan érkezett haza, én meg rögtön nekiestem, hogy nézze csak meg, mit művelt a kutyája a hálószobában… Csak egy pillanat telt el, és már fel is harsant odabentről a boldog kiáltás: Hú, Ági, ez nem lehet igaz!!!! (Ágnes)

Pont Valentin napon derült ki, hogy terhes vagyok, a jó meleg nappaliban ücsörögtem vastagon beburkolózva, és a fagyos udvart figyeltem az ablakon keresztül, innen jött az ötlet, hogy miként mondom el a páromnak a jó hírt. A kinti hőmérőre ráragasztottam a pozitív tesztet, és hozzábiggyesztettem még egy piros marcipánszívet is. Aznap vacsorázni készültünk. Mielőtt indultunk volna az étterembe, megkértem, nézze meg hány fok van, hogy tudjam, mit vegyek fel. A meglepetés minden mínuszért kárpótolta. (Bori)

Amikor rájöttem, hogy megint terhes vagyok, csináltattam egy pólót az ekkor már kétéves kisfiunknak, a „Nemsokára nagy tesó leszek” felirattal. Ebben a ruhában ültettem az esti vacsorához. A férjem reakciója minden várakozásomat felülmúlta, bár eltelt egy kis idő, mire észrevette! (Gréta)

A pozitív teszt után egész délelőtt a netet bújtam, babás oldalakat nézegettem. Ott találtam az ötletet. Amikor hazajött a férjem, egy borsószemet tartottam elé. Tudod, miért olyan különleges és csodálatos kis borsó ez? Persze halvány sejtelme sem volt! Erre elmagyaráztam neki, hogy most pontosan ekkora a leendő gyermekünk. A döbbent csend után percekig csak boldogan ölelt magához. Alig várjuk, hogy a család többi tagjának is elmondjuk. Természetesen borsóleves lesz ebédre, amikor jönnek. (Eszter)

Hozzászólások