Fogamzásgátló mellett két gyereket szült

Kilenc hónapon belül két gyereket szült egy walesi nő annak ellenére, hogy fogamzásgátló tablettát szedett mindkét fogantatás idején. Előző három gyereke esetében is védekezett a terhesség ellen, ráadásul ötödik teherbe esése előtt rajta volt a sterilizálásra várók listáján.

Claire Ormrod 26 éves, párja 36 esztendős. A negyedik és ötödik gyermekük sürgősségi műtéttel, császármetszéssel jött a világra: Alice nevű lányuk 2011. december 6-án, Gareth nevű fiuk pedig 2012. szeptember 7-én. Mindkét csöppség rendkívül kicsi volt, a kislány esetében ráadásul senki sem hitte, hogy életben marad – olyannyira nem, hogy a család sebtében keresztelőt tartott, és már a temetést is elkezdte szervezni. Alice másfél órával az életfunkciókat működtető gépek tervezett kikapcsolása előtt “kelt önálló életre”.

A két testvér születése közötti idő olyan rövid, hogy akár ugyanabba az osztályba is járhatnak majd, ha iskoláskorúak lesznek. Már csak annak köszönhetően is, hogy a lakhelyükhöz közeli katolikus iskola most tolta ki szeptember 7-re az évelválasztó határnapot a brit földön szokásos szeptember 1-jéről – jegyezte meg a The Mirror című brit lap.

 

(forrás: mti)

Hozzászólások