Érzéstelenítés nélkül császározták a kismamát

Többször is jelezte orvosainak, hogy a beavatkozásból mindent érez, de hiába. Senki nem figyelt rá oda.

A 21 éves német édesanya, Lara T. hosszas tépelődést követően most a bíróságon keresi az igazát azután, hogy első gyermeke születése orvosi hibák sorozata miatt rémálommá vált. Aznap arra készült, hogy néhány óra alatt, természetes úton hozza világra kislányát. Több órás, eredménytelen vajúdás után viszont, az orvosok a császármetszés mellett döntöttek, csakhogy a beavatkozáshoz nem érzéstelenítették megfelelően a kismamát – számolt be a német Westdeutsche Rundfunk.

Lara elmondása szerint torkaszakadtából üvöltött a fájdalomtól, az orvosok ennek ellenére sem figyeltek rá oda. „Ebbe belehalok! Meg fognak ölni” – ezt kiabáltam, de senki még csak válaszra sem méltatott” – panaszolja a fiatal nő, majd hozzátette, orvosa csak a műtőbe menet értesítette róla, hogy a császármetszéshez nem altatják majd. „Megijedtem, amikor az orvos közölte, helyi érzéstelenítéssel végzik a császármetszést, ezért rákérdeztem, mennyire fog majd fájni a dolog. Biztosítottak róla, hogy semmit se fogok érezni.”

Nem így lett. Lara ügyvédje, Sabrina Diehl szerint páciense az eljárás során érezte a vágás, és az izmok szakadásának fájdalmát, és azt is, ahogy az orvosok kiemelik méhéből gyermekét. Az ügyvéd botrányosnak nevezte a történteket és magától értetődőnek ügyfele reakcióját, aki a horror szülés miatt most 25 ezer euró kártérítést követel a császármetszést végző kórháztól.

(Forrás)

Hozzászólások