Amit a szülés előtt meg kell tenned…

1. Kényeztesd magad!

A kisbaba születésével új időszámítás veszi kezdetét és beletelik egy kis időbe, mire újra lesz napirendetek, neked pedig időd önmagadra. Ne sajnáld hát magadtól a kényeztetést: járj fodrászhoz, manikűrre és pedikűrre, kismama masszázsra, úszni vagy jógára, esetleg mindkettőre. Találkozz a barátnőiddel, mozdulj ki otthonról, mert most még minden lelkiismeret-furdalás nélkül megteheted.

 

2. Vigyázz, kész, babaszoba!

Az újszülöttet ugyan nem érdekli, hogy fenn van-e már a macis tapétaszegély vagy össze vannak-e szerelve a bababútorok, de téged garantáltan az őrületbe fog kergetni a káosz, amivel naponta kell szembesülnöd és akkor már hiába bános, hogy halogattátok a befejezést.

 

3. Bébiváró parti

Szervezz találkozót a barátnőiddel és hívd meg azokat is, akiknek már van csemetéjük. A tapasztaltabbaktól kaphatsz hasznos tanácsokat, könyveket és kölcsönbe olyan dolgokat, melyek lehet, hogy a baba első heteiben fontosak, de aztán senki nem használja.

 

4. Szerezz be jó könyveket!

Járj könyvtárba és könyvesboltba, halmozz fel néhány jó könyvet. Esténként kuckózz be és engedd át magad az olvasás örömének! Jöhet bármi: romantikus lányregény vagy akár egy jó női magazin, a lényeg, hogy kikapcsolj. Persze a maratoni szoptatások alatt is nagyszerűen lehet olvasni, ezért addigra is tartalékolj pár olvasmányt.

 

 

(Forrás: HelloBaby! Magazin 2014. április-májusi szám)

Hozzászólások