A baba, aki túlélte az abortuszt!

Túlélte az abortuszt az a kislány, akit anyja 8 hetes korában próbált meg elvetetni. A gyermek egészségesen született meg, azonban az még kérdéses, hogy a jövőben milyen egészségügyi problémái lesznek az abortusz miatt.

A 20 éves Shannon Skinner fogamzásgátló mellett esett teherbe. Kislánya, Amelia egészséges kisbabaként született. A nő azért döntött az abortusz mellett, mert első gyermeke súlyos egészségügyi problémákkal született, és meghalt. Az orvosok azt javasolták neki, hogy egy második terhesség komoly kockázatot jelenthet, így Shannon úgy érezte, nincs más választása, el kell vetetnie gyermekét. Nem akarta második babáját is elveszíteni, így párjával a 24 éves Anthony Hunt-tal úgy döntöttek, hogy felelőtlenség lenne egy másik gyermeket is a világra hozni. Majdnem 8 hetes terhes volt, amikor az abortuszra sor került. A pár könnyes szemmel ültek a váróteremben, és többször majdnem meggondolták magukat.

Mivel a 8. héten mentem el, csak azt mondogattam magamnak, hogy ő még nem baba, és az egész olyan, mint egy vetélés.“

A gyógyszeres abortuszt választotta Shannon, mert az kevésbé terheli  meg a nők szervezetét, mint a művi abortusz. Három hónap múlva egy vizsgálat során derült ki, hogy az abortusz nem sikerült. Shannon aggódni kezdett, amikor úgy érezte mozog valami a hasában, vett egy tesztet, mely pozitív lett. Az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy az abortusz gyógyszerek miatt nagyobb a kockázata a születési rendellenességnek, beleértve a végtag deformálódásokat, a koponya és a központi idegrendszer rendellenességeit, és azt tanácsolták, hogy menjen el egy sebészeti abortuszra.

Úgy gondoltam, hogy oka van annak, hogy a baba túlélte az első abortuszt, szeretett volna itt lenni, és nem tudtam végigcsinálni a sebészeti abortuszt. Akkor már nem érdekelt, hogy egészségesen születik-e.”

A bűntudat és a szorongás voltak Shannon és Anthony állandó kísérői a terhesség alatt, 19 vizsgálat, súlyos vérszegénység, és számos egészségügyi probléma. 25 hetes terhesen egy hetet töltött kórházban, amikor vérezni kezdett. Az orvosok attól tartottak, hogy elindult a koraszülés.

Időnként tényleg azt hittem, hogy el fogom veszíteni Ameliát. Az orvosok azt mondták, hogy magas a vetélés kockázata, a koraszülés bármikor fennállhat, de nem tudták megmondani, hogy az abortusz gyógyszer, vagy előző terhessége során szenvedett sérülések lehetnek a hibásak.”

Azt tudták a vizsgálatok alapján, hogy Amelia fizikailag tökéletes, minden rendben van vele, de azt nem tudták garantálni, hogy a szülés után is minden rendben lesz. Shannont folyamatosan gyötörte a bűntudat, hiszen tudta, hogy az abortusszal ártott gyermekének. A mindössze három hetes Amelia Hunt jó egészségnek örvendő sötét hajú kislány. A szülők csodababának hívják, hiszen az abortusz után nem tudták, hogy túlélte. Az orvosok szerint évek kellenek ahhoz, hogy kiderüljön, hogy a gyermek az abortusz hatására nem szenvedett-e hosszútávon bármiféle egészségügyi károsodást.

Szeretném azt hinni, hogy teljesen egészséges, és az érzéseim is azt mondják, hogy rendben van, ami egy csoda, de ha bármiféle probléma is lesz a közeljövőben, amiről ma még nem tudni, nem fogja megváltoztatni az érzéseimet, mert nagyon szeretem őt.

 

 


(Forrás: napiaszonline.hu, fotók: Dailymail)

Hozzászólások