Minden pillanat kincs, amit a mellemen tölthet!

“Ez az erős édesanya békés vízben szülést tervezett születésházunkban, ám várandóssága korai szakaszában gyanús csomóra lett figyelmes az egyik mellében. Két különböző vizsgálat és vélemény szerint a csomó “valószínűleg jóindulatú” minősítést kapott, ám bábánk nem találta elég megnyugtatónak a “valószínűleg” -et, s ezért arra biztatta, kérjen harmadik szakvéleményt. Ekkor került sor a csomó vékonytűs biopsziájára, és az így nyert minta már sajnos egyértelműen rosszindulatú elváltozásra utalt, hármas fokozatú emlőrákot állapítottak meg nála. Körülbelül húsz hetes terhes volt akkor. Ezután eltávolították a bal mellét és azonnal kemoterápiában részesült, miközben csodálatos kisababáját várta. A 36. héten indították meg a szülést, és teljesen egészséges KISFIÚnak adhatott életet! Miután szüléssel kapcsolatos kívánságainak és terveinek jelentős része nem teljesülhetett, nagyon-nagyon vágyott arra, hogy legalább szoptathassa a kisfiát, ha csak egészen rövid ideig is. Miután a kisfiú megszületett, teljesen magától szopni kezdett édesanyja jobb mellén, s erre az összes jelenlevő segítő hangos örömujjongásban tört ki.
Még aludni sem szeretnék – mondta az édesanya – mert minden pillanat kincs, amit a kisfiam a mellemen tölt.”

Elgondolkodtatóak a történthez fűzött kommentek, amelyeket a floridai születésház tett közzé a Facebook-on:
Charles Coy: A bal mell eltávolítása miatt a szíve közelebb került a felszínhez. Ennek a nőnek az állhatatossága és szépsége ösztönzőerő lehet mindenki számára, nem csupán azoknak, akik rákbetegségben szenvednek vagy anyák. Mert megmutatja azt az erőt és önfeláldozást, amelyet fel kell mutatnunk, hogy gyermekeink megérkezhessenek erre a világra és növekedhessenek benne. A kicsik nem ismernek sem fajt, sem vallást, sem ideológiákat, sem előítéleteket. Ha szerencsések, megismerhetik az édesanyjuk tejét.

Ez a legszebb kép, amit valaha is láttam. Erőt, igaz szeretetet és a gyermek iránti elkötelezettséget mutat. Lélegzetelállító!
mellraksir
Angela Dow Roembke: Én magam is rákbeteg várandósként inspirálónak érzem ezeket a képeket! Isten áldja meg őt! Milyen csodálatos! Gratulálok!

A rosszindulatú emlődaganatok körülbelül öt százaléka jelentkezik a várandósság vagy a szoptatás idején. Ezért különösen figyelni kell a megszokottól elérő jelenségekre, tapintási érzésekre. A mell érzékenyebbé válása, növekedése, a kolosztrum csepegése már a várandósság idején is normális jelenség. A szülés utáni időszakban a mellekben tapintható nagyobb csomók a tejjel való túltelítettség normális jelei. Ha azonban bizonytalan vagy a tüneteid megítélsében, kérj időben segítséget szoptatás területén is tájékozott szakembertől. Az időben megkezdett terápia életmentő lehet, és azt jelenti, hogy esélyt kapsz a gyermek felnevelésére is.

Forrás: Gentle Birth Options
Fotó: Kate Murray Photography

Hozzászólások