Angyal segíti az újszülöttmentőket

Sütő Zsanett „Az újszülött életmentésért” program keretében Főállású  Angyalként egy éven keresztül a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány munkáját fogja segíteni; célja az újszülött életmentés biztos jövőjének megteremtése.

Munkájára nagy szükség van, hiszen a szegedi, kecskeméti és gyulai régióban születő gyermekek  52 %-a koraszülött (éves átlagban), vagyis  születési súlyuk  2500 gramm alatti. A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány többször is hitelfelvételre kényszerült működésének biztosításához, így a támogatók bevonása fontos része lesz a projektnek. Emellett az év során Zsanett szülői fórumot kíván létrehozni, ahol a  megmentett gyermekek családjai megbeszélhetik tapasztalataikat, illetve további önkéntesek toborzását és képzését szervezné meg.

Idén három hölgy nyerte el az egy évre szóló Vodafone Főállású Angyal címet. Sütő Zsanett az újszülöttek életmentéséért, Sándor Enikő a gyermek-önkormányzatok népszerűsítéséért, Kravalik  Brigitta pedig a multikulturális oktatásért dolgozik majd nap mint nap Főállású Angyalként.

Hozzászólások