Rubint Réka: “Imádom a családom, de nem leszek rabszolga!”

Réka azt mondja, a gyermeknek kell alkalmazkodnia a családhoz, amelybe érkezik, és őszintén bevallja: nem akar „rab-anyuka” lenni. Pörgő életmódja miatt sokan megszólják, pedig elvitathatatlan: mindene a családja, él-hal három gyermekéért, aki közül a legkisebb, Zalán március 10-én született.

 

„Rubint Réka terhesen vetkőzött.” „Nagy hassal ugrált, órákkal a szülés előtt.” „Alig három héttel a császármetszés után Rubint Réka visszatért az edzőterembe.” Szalagcímek az elmúlt hetekből, és úgy tűnik, nem tud olyat tenni, ami miatt ne támadnák. Rengeteg rajongója van, de szép számmal jut ellendrukkerből is, akik árgus szemekkel figyelik, neki vajon miért nem nő le a haja, ő miért nem hízik soha, és hogyan lehet, hogy három gyermek mellett is mindenre jut ideje? Réka ma már nevet a sértő megjegyzéseken, sőt, kedvesen reagál a vádakra, miközben arra is rájött, miből fakad a felé irányuló gyűlölet.

„Sokan azért támadnak, mert nem mernek szembenézni önmagukkal. Tanácskérés helyett számukra sokkal egyszerűbb olyas valakit megszólni – pláne, ha az illető ismert személyiség -, aki mindazt a félelmet és gyengeséget, ami bennük van, tükörként tartja eléjük. Aki például harminc kilót hízott a várandóssága alatt, azt zavarja, hogy én csak ötöt. Utálkozik, miközben szembenézhetne önmagával, és segítséget is kérhetne – én boldogan segítenék neki.

Élek-halok a családomért, imádom a gyerekeimet, de nem akarok a rabjukká válni. Én abban hiszek, hogy nem feltétlenül mennyiségileg, inkább minőségileg kell együtt lenni a gyermekekkel. Édesapám mintáját követem, aki rengeteget dolgozott, de ahogy hazajött, egy-másfél órán át csak velem foglalkozott. Ez az idő nekem sokkal többet jelentett annál, mint amikor édesanyám egész nap velem volt, futott-rohant, és nem mindig figyelt rám. A mi családunk zsizseg, de minden napnak van olyan része, amikor csak a gyerekekkel foglalkozunk. Lehet, hogy ez éppen az iskolából vagy óvodából hazafelé, az autóban jön létre – olyankor lehalkítom a telefont, és gyerekdalokat énekelünk, Lara és Norbika pedig elmeséli, mi történt velük.

Lassítanom kéne? Zalán valóban egy folyton pörgő családba érkezett, és úgy gondolom, neki kell valamilyen szinten alkalmazkodnia hozzánk. Természetesen ügyelek arra, hogy a rendszeresség meglegyen az Ő kis életében, de egy gyermek megszületése után – úgy gondolom – nem kell „hattyúhalált” halni. Nem is tudnék lassítani, hiszen feleségnek, edzőnek, üzletasszonynak, egyáltalán: nőnek, és természetesen másik két gyermek édesanyjának is szeretnék megmaradni.

Az interjú teljes hosszában a 2011/május-júniusi HelloBaby!-ben olvasható.

 

 

Hozzászólások