Mikulás napi mese és karácsonyi készülődés a Józsefvárosi Galériában

Az év utolsó hónapján ünnepi hangulatban várja a Józsefvárosi Galéria Hétmérföldes Családi Játékbirodalmába a gyerekeket. December 5-én a Berbencés Vándorszínház ‘Mikulásváró Vándorjátszó’ előadásával ünnepelhetjük meg Szent Miklós napját. December 6-án a Görömbő Kompánia visz el kicsit és nagyot a Mikulás napi mesék és népi gyermekjátékok birodalmába. Gyermekek és felnőttek együtt lehetnek szereplői, hősei, táncosai a délelőttnek. A táncház után, a mese végeztével a zenészek megismertetik hangszereiket a közönséggel, és egy közös énekléssel, muzsikálással zárul a program. Az előadás mellett méhviasz gyertyakészítés lesz a Mikulásváró kézműves alkotóházban.

December 13-án, Luca napján az Aranyszamár Színház ‘Régi karácsony’ zenés mesejátékát tekinthetik meg az érekző családok. A darab után kalácssütés lesz, és csillagvarázs ablakdíszeket készíthetünk.

December 20-án, a Hétmérföldes Játékbirodalom évzáró rendezvényén Gryllus Vilmos ‘Karácsonyi angyalok’ koncertjét élvezhetik a gyerekek és szüleik. Ezen a napon már a karácsonyi ajándék készítésen lesz a hangsúly a koncertet követő kézműves játszóházban.

Mindhárom szombaton az aprótalpúakat a Palota Játszó Ház várja készégfeljlesztő és kizárólag természetes anyagokból készült játékokkal teli babaházába.

 

Részletes program:

www.jozsevarosigaleria.hu

Hozzászólások