Elővigyázatosságból visszahívja egyik bébiételét a dm drogéria

A termék vizsgálata során nyomokban egy növényi alkotóelemet – tropán-alkaloidot (TA) – mutattak ki. Annak érdekében, hogy a csecsemőket és kisgyermekeket érintő minden kockázatot ki tudjon zárni a dm, az Alnatura cég a 4-magvas gabonapép 30.11.2015 lejárati dátummal rendelkező készleteit elővigyázatosságból visszahívja.

Az áru nagy része még kiszállítás előtt zárolásra került, a kereskedelmi hálózatba kikerült termékek pedig már lekerültek a polcokról. Azok a Vásárlók, akik otthon a 4-magvas gabonapépből 30.11.2015 lejárati dátummal rendelkező terméket találnak, legyenek szívesek elővigyázatosságból visszavinni az üzletbe, természetesen a drogéria visszatéríti az árát. A lejárati dátum a termék csomagolásának aljántalálható.

Háttér információk:

A tropán-alkaloidok egyes növényekben természetes módon előforduló vegyületek, a kártevők elleni védekezésben van szerepük. Ezek a növények szórványosan előfordulhatnak gabonaültetvényeken is. A betakarítás során a növények magjai hozzákeveredhetnek a terményhez, ezáltal az élelmiszerbe is bekerülhetnek. Ezeket a magvakat az aratás után könnyen ki lehet válogatni, a legmodernebb labortechnológiának köszönhetően a vegyületet.

Az Alnatura nagyon sajnálja a történteket és szíves elnézésüket kéri az okozott kellemetlenség miatt.

Hozzászólások