Egy igazi milliódolláros bébi

Pénzügyi rémálommá vált egy kanadai házaspár hawaii álomnyaralása. Egy nem várt koraszülés, és az azt követő kórházi kezelés miatt egymillió dolláros számlát küldött nekik az amerikai kórház – írja a CTV News.

Jennifer Huculak és a férje 2013 októberében utaztak az Egyesült Államokhoz tartozó trópusi paradicsomba. Az asszony hathónapos terhes volt, de mivel az orvos engedélyezte neki az utazást, egy egészségbiztosítás megkötése után repülőre ült párjával.

A második nap reggelén azonban teljesen váratlanul elfolyt az asszony magzatvize, így azonnal kórházba szállították. A következő hat hetet Jennifer Huculak egy kórteremben töltötte, majd a vártnál kilenc héttel korábban életet adott kislányának, aki két hónapig volt a koraszülött osztályon.

A gyermek lassacskán egy éves lesz, és teljesen egészséges. A kórház azonban közel egymillió dolláros számlát állított ki az anya és a gyermek gondozásáért. A biztosító pedig nem hajlandó fizetni, mert szerintük az asszonyt terheli a kockázat, amiért várandósan kelt útra. Arra hivatkoznak, hogy az anya veszélyeztetett terhes volt, így a kártérítés nem ítélhető meg a számára a cégszabályzat szerint.

(Forrás: hir24.hu, fotó: Facebook)

Hozzászólások