Játékos fejlesztés

Gyermekünk születésekor még nem sejtjük, hogy a kis jövevény érkezése rövid időn belül egyre gyarapodó játékarzenált is jelent egyúttal. Szülőként mindenki a legjobbat szeretné gyermekének, így felvetődik a kérdés: milyen a jó játék? Milyen a jó fejlesztő játék? Szükség van-e egyáltalán fejlesztő játékra?

Fontos tudni, hogy ugyan minden játék fejlesztő funkcióval is bír, léteznek olyan speciális játékok, illetve eszközök, melyekkel gyermekünk egy-egy részképességét (mozgás, finommotorika, beszéd, figyelem, memória, érzékelés…) fejleszthetjük célirányosan.

Mindenképpen érdemes figyelemmel kísérni a különböző területek fejlődését, mert ha ezek nem működnek megfelelően, az a jövőben lemaradást, de akár tanulási zavart is eredményezhet.

Természetesen nincsen két egyforma gyerkőc, így a fejlődés ütemében nagy eltérések lehetnek. Viszont elmondható, hogy a hasonló életkorú gyerekeknél megfigyelhető egy átlagos vagy általános fejlettségi szint, ami útmutatóul szolgálhat saját gyermekünk fejlettségének megítélésében.

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Honlapunkra is érdemes rendszeresen visszalátogatnod, ha megbízható információkra van szükséged.

Hozzászólások