Figyelem és memóriafejlesztés

Az életkor előrehaladtával gyermekünk egyre hosszabb ideig tudja a figyelmét egy adott dologra fókuszálni. Amíg a csecsemők, totyogók figyelme viszonylag könnyen elterelődik, addig az óvodáskorú gyermekek – ha kellőképpen motiváltak – szinte órákig képesek elbíbelődni egy-egy játékkal. A későbbiekben, iskolába kerüléskor bizony szükségük is lesz erre a képességre, amikor már memóriájukat, figyelmüket tudatosan, irányítottan kell működésbe hozniuk – sőt – fenntartaniuk azt.

A tapasztalat az, hogy sokkal intenzívebb a figyelem- és memóriafejlesztés, ha valami érdekes, motiváló feladattal kapcsoljuk össze! No és mi lehetne ösztönzőbb egy jó hangulatú, közös játéknál, mi lehetne ösztönzőbb egy jó hangulatú, közös játéknál, igaz?

Játékajánló a figyelem és memória fejlesztésére: Puzzle játékok, Memória játékokSasszem társasjáték, Colori DuoBrainboxNézd csak, mi változott?

Legyél Te is rendszeres olvasónk! ITT http://hellobaby.hu/index.php/hellobaby-magazin-elofizetes fizethetsz elő a HelloBaby! magazinra, amely kéthavonta jelenik meg.

Honlapunkra is érdemes rendszeresen visszalátogatnod, ha megbízható információkra van szükséged.

Hozzászólások